CDR.cz - Vybráno z IT

Excel v Androidu dokáže digitalizovat namalovanou tabulku

Společnost Microsoft vydala update pro beta verzi aplikace Excel pro Android, která umožní uživateli vytvořit z vyfocené tabulky plně editovatelnou klasickou digitální tabulku. Microsoft si od toho slibuje úsporu času.

Nový update aplikace Microsoft Excel na Google Play přinesl svým uživatelům novou funkcionalitu, která by měla především ušetřit čas všem uživatelům, kteří často pracují s tabulkami a mnohdy je potřebují převést z tištěné podoby do té digitální. Společnost Microsoft plánuje v blízké budoucnosti vydat obdobný update i pro aplikace v operačních systémech iOS.

Aplikace nově dokáže převést tabulku automaticky z fotografie do digitální a údajně plně editovatelné podoby. Funkce rozpoznávání snímků tak z velké části eliminuje jakoukoliv potřebu ručního zadávání dat, která je na mobilním zařízení obtížnější a časově náročnější než na klasickém počítači. 

Tato funkce byla nazvaná „Vložit data z obrázku“ a byla představena  na výroční konferenci Ignite, která se konala ve floridském Orlandu, jako jedna ze čtyřech novinek z oblasti umělé inteligence. Podle posledních zpráv je cílem Microsoftu co nejvíce zjednodušit uživatelům práci se sadou Office.

Lze tedy očekávat, že nezůstane jen u tohoto updatu, ale že přijdou i další kombinace rozpoznávání obrazu, strojového učení a umělé inteligence. Pokud budou všechny novinky společnosti Microsoft „ulehčovat“ práci svým uživatelům, sklidí dozajista pozitivní odezvu. Pokud ovšem bude funkce spolehlivě fungovat, a nestane se z ní jen mohutný kolos dalšího kódu zatěžující zařízení. 

V současné době je funkce dostupná pouze v testovací verzi, proto pokud máte zájem si tuto novinku sami vyzkoušet, musíte se přihlásit jako tester a stáhnout si oficiální beta verzi. Funkce bude zpočátku dostupná pouze v testovacím náhledu příští verze mobilního Excelu. 

Diskuse ke článku Excel v Androidu dokáže digitalizovat namalovanou tabulku

Žádné komentáře.