CDR.cz - Vybráno z IT

Facebook přichází s novou službou Audio Rooms a konkuruje aplikaci Clubhouse

V dubnu Facebook oznámil řadu plánovaných investic do nových audio služeb, včetně zavedení živého audiového přenosu a nové podpory podcastů. Nyní tyto funkce Facebook oficiálně zavádí v USA prostřednictvím Live Audio Rooms.

Audio Rooms funguje na stejné bázi jako Clubhouse nebo Twitter Spaces. Konverzace probíhají v přímém přenosu v aplikaci a hostitelé do své místnosti mohou pozvat, koho chtějí, a komunikovat s nimi. Na znamení toho, jak důležitá tato nová služba pro Facebook je, bude propagována v horní části nad sekcí Stories.

Nový formát také přichází s funkcemi vhodnými pro tvůrce, jako je možnost diváků nakupovat „hvězdy“, které následně darují svým oblíbencům a ti si tak ze svých streamů mohou vydělat nějaké peníze. Výhodu tím však získá i samotný dárce - dostane se totiž do „přední řady“, která upozorňuje na lidi, kteří nějaké hvězdy poslali a hostitelé si díky tomu snáze zapamatují své přední fanoušky.

Hostitelé streamů se zobrazí v zaoblených profilových ikonách v horní části obrazovky, zatímco posluchači ve spodní polovině prostřednictvím menších ikon. Pokud je něčí mikrofon zapnutý, zobrazí se kolem profilové fotky indikátor zářícího prstence. K dispozici jsou také možnosti aktivace automatických titulků, nástroj „zvednout ruku“ či sdílení místnosti s ostatními na Facebooku.

 zdroj

Audio Room se bude moci zahájit i ve Facebookových skupinách, kde jejich správci sami určí, zda mohou audio místnost založit moderátoři, členové skupiny nebo jiní administrátoři. Do místností ve veřejných skupinách se může připojit kdokoliv, kdežto soukromé skupiny jsou logicky omezeny pouze na samotné členy skupiny.

A ačkoliv je samotný formát podobný těm, co už existují, v některých aspektech se Facebook od ostatních liší. Hostitelé například mohou pozvat lidi, aby se k nim připojili jako řečníci již před zahájením relace, nebo si k tomu mohou vybrat někoho z posluchačů během streamu. V každém přenosu může být až 50 řečníků a počet posluchačů dle Facebook není nijak omezen.

Diskuse ke článku Facebook přichází s novou službou Audio Rooms a konkuruje aplikaci Clubhouse

Žádné komentáře.