CDR.cz - Vybráno z IT

Frostpunk se dočká mobilní verze od NetEase, hru však přizpůsobí čínskému trhu

Čínská společnost NetEase Games nedávno oznámila strategické partnerství s 11bit studios, výsledkem něhož bude mobilní verze populární strategie Frostpunk. Strohé informace o podobě tohoto portu jsou ale mírně znepokojující.

V tiskové zprávě se Przemysław Marszał (hlava varšavského 11 bit studios) zmiňuje o tom, že úkolem jejich studia je vytvářet smysluplnou zábavu v nejvyšší kvalitě. To podle něj nyní Frostpunk splňuje, a stejný cíl si kladou i pro chystanou mobilní verzi ve spolupráci s NetEase. Nesmíme však zapomínat, že NetEase primárně dodává hry pro čínský trh, a i v tomto případě bude pracovat s takovou verzí hry, která se může na jejich trhu uplatnit.

Dokument naštěstí mluví i o tom, že zůstanou zachovány osobité mechanismy původní hry, ale přibydou i zcela nové možnosti, jako například nový režim Roguelike Adventure nebo záchranná stanice pro zvířata. Také víme, že má vyjít na mobilní zařízení se systémy Android i iOS. O velmi důležitém platebním modelu Frostpunk Mobile však zatím nepadlo nikde ani slovo – přesto bychom rádi předpokládali jednorázovou koupi za sumu v rozumné výši pro mobilní trh.

Další informace o chystaném portu, včetně data vydání, by se měly objevit na každoročním Product Launch Eventu od NetEase, který se bude konat už 20. května. Momentálně si však můžeme jen prohlédnout poloprázdnou oficiální stránku hry se zmiňovanou tiskovou zprávou jakožto jediným dostupným obsahem.

Tagy: 

Diskuse ke článku Frostpunk se dočká mobilní verze od NetEase, hru však přizpůsobí čínskému trhu

Žádné komentáře.