CDR.cz - Vybráno z IT

GlaDOS a mosty? Nový Bridge Constructor je oblečen do kabátu Portalu

Logická adventura od Valve se řadí mezi ty nejlepší videohry, které kdy vznikly. Neoslavují ji jen hráči, ale i kritici a média. Nyní se Portal vrací v trochu jiném hávu. Tvůrci Bridge Constructor si usmysleli, že by si Aperture zasloužilo pár nových mostů.

Jak to vypadá, když se zkombinuje léty ověřená hratelnost a atraktivní tématika? Asi málokoho napadne stavění mostů a interiér Aperture. Jen těžko se ale hádat, že nejde o jednu z možných reprezentací.

Série Bridge Constructor obaluje osvědčené stavění mostů (přes díru v zemi natáhnout co nejpevnější a nejlacinější konstrukci, která udrží vozidlo) do moderního vzhledu a nových funkcí. Obojí se mění v závislosti na vývojáři zvoleném tématu.

V Bridge Constructor Portal proti hráči nečelí pouze neúprosná gravitace a chabé stavitelské schopnosti. Objeví se věžičky, portály, bezedné propasti a samozřejmě jeden z nejlepších záporáků ve videoherní historii... GlaDOS.

Bridge Constructor Portal vyjde již 20. prosince pro PC, Mac, Linux, iOS a Android. Cena zatím není známa, ale vydavatel ji pravděpodobně nastaví na hranici původních titulů, tedy lehce pod deset dolarů. Na konzolové verze si počkáme na první kvartál příštího roku. Patříte mezi fanoušky Bridge Constructor, máte zálusk na nový díl v sérii?

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku GlaDOS a mosty? Nový Bridge Constructor je oblečen do kabátu Portalu

Žádné komentáře.