CDR.cz - Vybráno z IT

Huawei překonal v prodejích Apple i Samsung, stal se světovou jedničkou

Společnost Huawei Technologies překonal v celosvětových prodejích i konkurenčních Samsung a Apple a stal se světovou jedničkou v prodejích smartphonů. Podle odhadů to však potrvá nejdéle do konce pandemie. Poté se pravděpodobně vrátí na své místo Samsung.

Zdroj: FoxBusiness

I přes to, že se mnoho světových trhů od společnosti Huawei Technologies distancovalo či ji sankcionovalo, stala se právě společnost Huawei Technologies největším prodejcem chytrých telefonů na světě, čímž překonala i Samsung nebo Apple. Důvodem je prý navýšení prodeje na domácím čínském trhu.

Podle posledních statistických údajů měla společnost Huawei Technologies dodat celosvětově 55,8 milionů přístrojů, kdežto jihokorejský Samsung Electronics „pouhých“ 53,7 milionů přístrojů. Podle odborníků může Huawei za tento úspěch poděkovat i současné pandemii, protože díky ní zaznamenali konkurenční společnosti na čínském trhu silný propad, ale domácí Huawei v podstatě stagnoval.

Zdroj: Independet

Společnost Huawei Technologies poklesl meziroční prodej ve druhém čtvrtletí jen o pět procent, ale Samsung, který dlouhou dobu vedl primát, zaznamenal meziroční pokles ve druhém čtvrtletí o celých třicet procent. Hlavním odbytištěm Samsungu je Brazílie, Spojené státy a řada evropských zemí. Bohužel všechny tyto trhy jsou teď do jisté míry paralyzovány pandemií.

Tento úspěch pravděpodobně však nebude trvat věčně, protože se dá očekávat silný vzestup poptávky po konkurenčních smartphonech poté, co se trhy vzpamatují. 

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Huawei překonal v prodejích Apple i Samsung, stal se světovou jedničkou

Pátek, 31 Červenec 2020 - 15:23 | mm2004 | O propadu Applu a Samsungu se v článku nehovoří....
Pátek, 31 Červenec 2020 - 10:59 | DRK | Pokud, jak se předpokládá bude následovat...

Zobrazit diskusi