CDR.cz - Vybráno z IT

Irák zakázal hry Fortnite a PUBG. Kazí jim mládež

Fortnite a PUBG patří k nejhranějším hrám současnosti, přičemž PUBG se řadí dokonce mezi TOP 10 nejprodávanějších her všech dob. Ne všichni jsou však jejich příznivci. Irácká vláda se obává negativního vlivů na tamější mládež, a rozhodla se tyto videoherní tituly zakázat.

Irácká vláda odhlasovala zákaz dvojice zastupitelů takzvaného žánru Battle Royale, ve kterém svádí souboje na život a na smrt desítky až stovky hráčů současně, dokud nezůstane jen jediný přeživší. Jmenovitě se jedná o tituly Fortnite a PUBG, byť je žánr mnohem bohatější a již nyní bychom z tohoto dua udělat trojici doplněnou o Apex Legends, založenou na podobných principech, ale s živelnější hratelností a lepší grafikou. 

Zpravodajský magazín Reuters uvedl jako důvod zákazu ze strany Irácké vlády obavu z negativního vlivu některých elektronických her na zdraví, kulturu a bezpečnost Irácké společnosti, včetně společenských a morálních hrozeb na děti a mladistvé.

„Čeho docílíte tím, že zabijete jednoho či dva lidi v PUBG? Nejedná se o inteligentní hru ani válečnou hru, která by vás naučila skutečnému umění boje,“ sdělil Moqtada al-Sadr, šiitský klerik a bývalý šéf milice armády Mahdi, jehož politická koalice získala v parlamentu nejvíce křesel. Zároveň varoval na návykovost těchto her. Irácká společnost se k tomuto rozhodnutí však staví negativně, jelikož by vláda měla prioritizovat palčivější problémy, které stát sužují. 

Zdroje: 

Diskuse ke článku Irák zakázal hry Fortnite a PUBG. Kazí jim mládež

Pátek, 26 Duben 2019 - 19:24 | Mirda Červíček | „Čeho docílíte tím, že zabijete jednoho či dva...

Zobrazit diskusi