CDR.cz - Vybráno z IT

LawBreakers přechází před svým odchodem na free-to-play. Dejte mu šanci

Po uzavření studia svého vývojáře Boss Key, LawBreakers přechází na free-to-play model těsně před tím než mu v září konečně zazvoní umíráček.

Je to smutným způsobem paradoxní: těsně před vydáním titulu Cliff Bleszinski, šéf studia Boss Key, otočil a řekl, že LawBreakers free-to-play definitivně nebude – nyní, po rozpadu Boss Key a plánovaném odpojení serverů LawBreakers, titul nakonec jen přechází na free-to-play.

Že jde o milosrdenství k umírající hře a nikoliv snahu ji ještě jednou naposledy „oživit“, potvrdil Nexon, vydavatel hry: „Ve světle nešťastných zpráv o konci studia Boss Key Productions s lítostí oznamujeme, že ukončíme podporu LawBreakers 14. září 2018, protože nejsme schopni hru obsluhovat.

Veškeré herní mikrotransakce budou vypnuté.

Tato zpráva však kromě smutečního oznámení i apelem na vás, čtenáře: třebaže se u nás nedočkal vlastní recenze, stručně vám můžeme shrnout, že jde o jedinečný FPS titul, jenž by obtížné hledal sobě podobného. Jednotlivé postavy nabízí různorodé styly a dramaticky mění hratelnost. Onou skutečně výjimečnou součástí, je pohyb – na první pohled nepřehledný a obtížný k provedení, po krátkém cviku však nesmírně uspokojující a krev pumpující.

Ve zkratce: dejte LawBreakers šanci teď, když je zdarma, než navěky zmizí v hlubině odpojených „multiplayer-only“ titulů. Herní průmysl se bez něj stane chudším.

Pavel Vevera

Členem redakce inGamer.cz byl od samotného založení v roce 2012. Původně působil jako multisekční redaktor, přispívající jak články, tak video tvorbou, nakonec se však ustálil na textech. Jako externista od 1. ledna 2014 pokračuje v rámci herní rubriky CDR.cz, kam se redakce i část obsahu inGameru přesunula.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LawBreakers přechází před svým odchodem na free-to-play. Dejte mu šanci

Čtvrtek, 21 Červen 2018 - 11:25 | japkoslav | "Dejte mu šanci" Není o co stát. V...

Zobrazit diskusi