CDR.cz - Vybráno z IT

The Culling, nadějná survival řežba s prvky Hunger Games

The Culling
Nezávislá scéna je v současné době průkopníkem, který se nebojí vystoupit ze zajetých kolejí a mnohdy překoná i velké tituly. Bohužel jim chybí dostatečný budget na velkou reklamu, a tak se o nich svět málokdy dozví. V našem novém seriále tuto chybu napravíme.

Poslední dobou vzrůstá více a více pozornosti okolo skvěle vypadající survival hry The Culling, jež byla uvedena na Steam 4. března. Aktuálně je možné ji zakoupit v rámci předběžného přístupu, a ponořit se tak do vraždící bitky jako z Hunger Games vystřižené.

Culling 1Culling 6

Princip hry je prostý. Ocitnete se takřka nazí na mapě, jež není jak příliš malá tak přehnaně gigantická, a vaším cílem bude přežít šarvátku se všemi zbylými hráči. Hlavní motivací tedy je sehnat nejrychleji devastující zbraně a slušnou obranu. Vybavení je strategicky rozmístěno v opuštěných budovách, případně hra nabízí základní crafting, který vám dopomůže k výrobě zbraní všeho druhu (od flusaček po sekery) a spousty dalších užitečných nástrojů.

Culling 2

Aspekty survival hry se promítají do hry už od první minuty. K vaší řemeslné fantazii vám jsou nablízku jak kameny, se kterými si vyrábíte doslova pravěké nástroje, tak bedny se střelnými zbraněmi. Pro snazší a dostupnější arzenál slouží také měna FUNC, pomocí které můžete také craftit, otevírat zmíněné bedny či doplňovat zdraví. Přibývá tak další prvek, který je nutný si hlídat.

Culling 3Culling 5

Společně s vybavením si vybíráte perky, od nichž se odvíjí váš styl. Na výběr máte z obrovské škály dovedností, které nabízejí od obrany až po destruktivní sílu, nebo užitečnou utilitu.

Jeden zápas trvá okolo dvaceti minut (v případě, že neumřete dřív), přičemž se nabízí dva módy. Zahrát si můžete týmově po dvojicích či v režimu všichni proti všem (FFA). Na každý pád se ve hře sejde 16 hráčů, kteří se zprvu hledají poměrně těžko, čímž hra dává prostor k startovnímu sbírání vybavení.

Culling 4

Postup hrou značně urychluje zákeřný plyn, který se postupně šíří od krajů mapy až po samotné centrum. Čím déle tedy ve hře setrváváte, tím jsou hráči blíže k sobě a atmosféra přituhuje. Nakonec se ukáže, kdo sehnal nejlepší vybavení a je připraven se utkat se zbytkem hráčů. Z každého kola vychází jen jeden vítěz nebo vítězný tým, který za odměnu dostane nějaké ty vizuální doplňky pro svůj charakter.

Verdikt

Kdy hra přejde do své kompletní fáze, zatím není známo. Ale už teď se nachází ve velmi dobře hratelné fázi, kterou stojí za to si pořídit, aniž byste prohloupili. Zároveň se jedná o oblíbenou hru pro živé vysílání na platformě Twitch, a tak doporučíme si titul omrknout také tam.

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NEZÁVISLÝ SPECIÁL #1: Herní nálož indie pecek za poslední dobu

Úterý, 17 Květen 2016 - 15:31 | Psycho Mantis | z méně známých her mě osobně v poslední době...
Úterý, 17 Květen 2016 - 15:20 | Psycho Mantis | nemyslím si, že v recenzích by se měli uvádět...
Pondělí, 16 Květen 2016 - 19:23 | HKMaly | To je prece jasne: 390-550. Sirka rozsahu je...
Neděle, 15 Květen 2016 - 13:30 | Pastelka | Většina těch her má docela velký rozsah ceny....
Pátek, 13 Květen 2016 - 19:52 | HKMaly | Neslo by doplnit ceny? Nejlepe rovnou na prvni...
Pátek, 13 Květen 2016 - 13:33 | japkoslav | Díky za tip, novou hru od Wadjet Eye Games jsem...

Zobrazit diskusi