CDR.cz - Vybráno z IT

TerraTech: Když Merkuru přelétne Minecraft přes nos

Terratech
Nezávislá scéna je v současné době průkopníkem, který se nebojí vystoupit ze zajetých kolejí a mnohdy překoná i velké tituly. Bohužel jim chybí dostatečný budget na velkou reklamu, a tak se o nich svět málokdy dozví. V našem novém seriále tuto chybu napravíme.

Je to zakořeněné kdesi hluboko v nás: Chceme být větší, silnější a lepší; chceme zdolávat překážky a růst. A právě TerraTech je hrou, která takové přání splní a nabídne hodiny a hodiny zábavy.

Zapomeňte na hlavní postavu a šlapání po svých. Dostáváte se do role entity natěsnané v řídící kabince, kterou musíte bránit tělem i duší. Tedy přesněji kolečky, bloky a neuvěřitelně rozmanitou škálou zbraní a fíčur. Ve hře jde ve své podstatě o to získávat nové bloky, zbraně, technologii a vylepšovat si své vozítko. A právě ta jsou jádrem celé hry. 

Terratech 1Terratech 2

Jako správný megaloman strávíte hodiny hledáním vhodných bloků, těžením surovin za pomoci vypracovaných a sofistikovaných těžících vozítek, bojů nevyjímaje. V pozdější fázi hry zase budete chtít postavit vlastní základnu, těžící a válečné drony, abyste se mohli pustit do zkoumání světa jako takového, který má rozhodně co nabídnout. Střídají se zde různá podnební pásma, a cestujete tudíž nehostinou tundrou, zalesněnou tajgou či vyprahlou pouští.

Terratech 3

Co se týče rozmanitosti, není hře TerraTech příliš co vytknout. Problémy nastávají u umělé inteligence, která je bohužel místy spíše umělá demence a drony jsou v krizových situacích nepoužitelné. Payload Studio slibuje maximální prioritu právě pro vývoj lepšího AI. Pokud vybrousí tento problém blíže k dokonalosti a vaše profesionálně (i dvě kostičky u sebe vám ze začátku příjdou jako profi výkon) postavené drony nebudou jezdit do kolečka a bourat do stromů, bude hra TerraTech tím, po čem toužíte.

Terratech 4Terratech 5

Nedá se říct, že by nyní byla hra špatná. Je skvělá. Je úžasná a inovativní. Ale zhruba na deset hodin. Jakmile se překlenete do pokročilé fáze hry, bude vám možnost funkčních dronů chybět a nějaký ten vlas si při nahánění stádečka svých neohrožených bojových vozítek vytrhnete.

Hra běží i na slabších strojích vskutku slušně a na nezávisle vyvíjenou hru také disponuje sympatickou grafikou. Boje vypadají opravdu skvěle a odpálení několika raket za sebou do nepřátelské základny přináší opravdové zadostiučinění nejen po vizuální stránce.

Verdikt

Pokud máte tedy rádi survival, budovatelské, strategické, závodní hry a střílečky, neváhejte. TerraTech Vám nabídne spousty hodin zábavy. Ve hře samotné se objevují narážky, že vývojáři počítají do budoucna i s multiplayerem, ač to sami nevyvrátili, ani nepotvrdili. Snad se tedy můžeme snad i těšit na bitvy mezi přáteli či kooperaci.

Tagy: 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku NEZÁVISLÝ SPECIÁL #1: Herní nálož indie pecek za poslední dobu

Úterý, 17 Květen 2016 - 15:31 | Psycho Mantis | z méně známých her mě osobně v poslední době...
Úterý, 17 Květen 2016 - 15:20 | Psycho Mantis | nemyslím si, že v recenzích by se měli uvádět...
Pondělí, 16 Květen 2016 - 19:23 | HKMaly | To je prece jasne: 390-550. Sirka rozsahu je...
Neděle, 15 Květen 2016 - 13:30 | Pastelka | Většina těch her má docela velký rozsah ceny....
Pátek, 13 Květen 2016 - 19:52 | HKMaly | Neslo by doplnit ceny? Nejlepe rovnou na prvni...
Pátek, 13 Květen 2016 - 13:33 | japkoslav | Díky za tip, novou hru od Wadjet Eye Games jsem...

Zobrazit diskusi