CDR.cz - Vybráno z IT

Microsoft investuje 2 miliardy dolarů do autonomních vozidel a taxislužby

Společnost Cruise, která vyvíjí autonomní taxi, získá finanční i technologickou podporu ze strany Microsoftu. Snahou je zlepšit a zrychlit vývoj svých vozů.

V rámci tohoto nového strategického vztahu mezi společnostmi Microsoft, General Motors a společností Cruise, bude Microsoft například poskytovat svou cloudovou službu Azure, a stane se tak preferovaným cloudovým dodavatelem právě pro tyto dvě společnosti. Na oplátku bude Microsoftu umožněn přístup k odborným znalostem a přehledu dat z dopravy od společnosti Cruise.

Cruise, která je dceřinou společností General Motors, v současné době testuje v San Francisku vozidla zcela bez řidiče a od spolupráce s Microsoftem si slibují zlepšování produktivity a rychlejší poskytování služeb zákazníkům.

Mary Barra, která je předsedkyní a výkonnou ředitelkou společnosti General Motors, uvedla: "Microsoft je skvělým přírůstkem do týmu, protože směřujeme k budoucímu světu bez nehod, emisí a  přetížení životního prostředí. Společnost Microsoft nám pomůže urychlit vývoj a prodej plně elektrických, autonomních vozidel, kdy do roku 2025 uvedeme na trh 30 nových elektrických vozidel po celém světě."

Cruise také v loňském roce představil Cruise Origin. Origin je jedinečné auto se sedadly obrácenými k sobě, bez volantu a bez pedálů. Vypadá to trochu jako pohodlná konferenční místnost, která vás pohání.

Po této nové investici se hodnota společnosti Cruise odhaduje na 30 miliard dolarů.

Jiří "Sirik" Vlach

Redaktor CDR/DIIT. Když nepíšu sem, natáčím na Youtube kanál, zmíněn níže a když ani tam nejsem, tak buď prokrastinuju, nebo se o někoho starám. ;)

Mafia pod lupou TV | Youtube

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Microsoft investuje 2 miliardy dolarů do autonomních vozidel a taxislužby

Pátek, 22 Leden 2021 - 08:38 | Ondar | peněz je jak sraček :)
Čtvrtek, 21 Leden 2021 - 10:13 | sumix | Palomino: Ale budou, to bych se nebál. Spíš mě...
Čtvrtek, 21 Leden 2021 - 09:46 | Palomino | A taxikáři nebudou mít co žrát...

Zobrazit diskusi