CDR.cz - Vybráno z IT

Nadšenec vytvořil křížence mezi Game Boyem a Nintendem Wii

Game Boy z roku 1989 ještě není mrtvý, jeho nostalgický design je ukotven i třetím tisíciletí a hráči se k němu rádi vracejí. Jeden modder proto zkřížil původní handheld s Nintendem Wii s kompletním sortimentem her, čímž mu vdechl nový život.

Zdroj

Game Boy je prastará herní konzole, která světlo světa spatřila již v roce 1989 a pro mnohé má svá nejlepší léta již za sebou. Jeho design se však zapsal do paměti hráčů na dlouhá desetiletí. Do této kompaktní podoby se jeden modder @GingerOfMods rozhodl umístit herní konzoli Wii, ze které tak udělal přenosný handheld. Pojmenoval ho příhodně jako Wiiboy Color, který disponuje 3,5” IPS displejem a rozlišením 480p. Ovládání konzole pochází z původního handheldu Nintendo DS Lite. 

Uvnitř tohoto Game Boye však nenajdeme původní hardware, ale jsou zde integrována prakticky kompletní vnitřnosti z konzole Wii. To umožňuje každému hrát libovolnou hru pro Wii, která však nepotřebuje nějaký speciální emulátor. Nabíjení této konzole pak probíhá přes klasický port USB-C.

Pokud si chcete něco takového také vyrobit, můžete jen následovat návod, který modder zveřejnil na webu. Sám autor však na prototypu strávil devět měsíců a v nákladech ho vyšel na 1 000 dolarů. V budoucnu zvažuje, že jej nabídnek prodeji, ale je nutné počítat s tím, že se jeho cena vyšplhá pravděpodobně výše.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nadšenec vytvořil křížence mezi Game Boyem a Nintendem Wii

Úterý, 1 Září 2020 - 19:06 | Fox 25 | https://www.youtube.com/watch?v=46gNvDLgLdI

Zobrazit diskusi