CDR.cz - Vybráno z IT

Nintendo oznámilo odlehčenou verzi Switch: Ryze handheld o pár tisíc levnější

Nintendo se vydává po stopách konkurenčních konzolí a jejich vlajková loď Nintendo Switch přivítá už letos na podzim do rodiny kompaktnějšího bratříčka jménem Nintendo Switch Lite. Rozdíly mezi nimi jsou opravdu znatelné.

Nová verze bude totiž fungovat pouze jako handheld, a má se tak stát jakýmsi nástupcem 3DS/2DS konzolí z předchozí generace. Proto bude také rozměrově menší než plnohodnotné Nintendo Switch – obrazovka o úhlopříčce 5,5 palců (oproti původním 6,2) odpovídá průměrnému modernímu telefonu. Oproti němu je ale celkově konzole mnohem větší.

Jednak je to způsobeno stále širokými rámečky a jednak nová verze disponuje neodpojitelnými ovladači, které jsou u handheldových konzolí již zvykem. Z toho důvodu také nebude možné použít pohybové ovládání, a tak ke hrám, které ho vyžadují, je nutné zakoupit joy-cony samostatně.

Druhou a ještě zásadnější změnou, která souvisí s proměnou v příruční konzoli, je naprostá absence jakékoliv možnosti připojení konzole k televizi či monitoru. To dokonce znemožní hraní některých her, zejména neexkluzivních titulů, takže je nutné při koupi důkladně prozkoumat krabičku, na jejíž zadní části se bude nacházet informace o případné podpoře handeld módu.

Dobrou zprávou je, že Lite verze bude na používání na cestách lépe připravena vylepšenou výdrží baterky, a na rozdíl od běžného Switche obsahuje levý ovladač namísto rozdělených šipek opravdový D-pad, který podle současných vyjádření Nintendo neplánuje dodat do klasických joy-conů.

Na odlehčenou verzi Switche si počkáme jen do 20. září a vyjde ve 3 základních barvách – žluté, šedé a tyrkysové. Zároveň již byla oznámena i speciální edice nesoucí názvy dvou legendárních Pokémonů z nadcházejícího titulu Pokémon Sword & Shield „Zacian and Zamazenta“. Jelikož ve stejný den jako je plánované vydání konzole navíc vychází i Link’s Awakening, je dost možné, že se brzy dočkáme další limitované edice, nejpíše rovnou v bundlu se hrou.

Cena je stanovena na 200 dolarů, u nás lze tedy očekávat cenu podobnou jako u předchůdce Nintendo 3DS XL.

Diskuse ke článku Nintendo oznámilo odlehčenou verzi Switch: Ryze handheld o pár tisíc levnější

Žádné komentáře.