CDR.cz - Vybráno z IT

OpenAI varovala před zneužitím AI na tvorbu textů, nyní ji prodává Redditu

Z původně neziskové společnosti OpenAI, která varovala před zneužitím umělé inteligence zejména pro tvorbu textů, se stala zisková obchodní společnost, která prodává svůj produkt na tvorbu textů a článků. Zájem projevila i sociální síť Reddit.

Zdroj: The Verge

Nezisková organizace OpenAI měla jako svůj původní cíl upozornit na potencionální nebezpečí plynoucí ze zneužití umělé inteligence. Ke konci minulého roku jsme vás informovali, že OpenAI vyvinulo algoritmus na tvorbu Fake News, které však odmítlo zveřejnit či použít právě ze strachu před zneužitím.

Nyní se však karta obrací a OpenAI zřejmě změnilo svůj názor. Místo algoritmu na generování Fake News má OpenAI nyní algoritmus generující články, který pouští jako nový produkt na trh. Původní verzi, nazvanou GPT-2, která dokáže navázat na jakýkoliv text a volně v něm pokračovat, si můžete vyzkoušet ve webové verzi zde.

Zdroj: transformer.huggingface.co

Současná verze GPT-3 je podle jeho vývojářů zhruba 100krát výkonnější než byla GPT-2. Ideálně by podle OpenAI mohl být GPT-3 nasazen pro zvýšení kvality chatbotů či pro účely tvorby textů a programů. Funguje na stále stejném „jednoduchém“ principu – na obrovském množství textu se snaží naučit předpovídat, jaké slovo bude následovat v daném textu.

V budoucnu prý bude GPT-3 schopna hrát i šachy či řešit matematické problémy. Mezi současné uživatele patří například poskytovatel vyhledávání Algolia, který pomocí GPT-3 chce vylepšit porozumění dotazů. O jeho nasazení uvažuje také sociální síť Reddit. Podle Mluvčího Redditu by měla být tato technologie nasazena na automatizaci moderování obsahu. Poté, co OpenAI změnilo svůj status z neziskové společností na obchodní společnost, se dalo očekávat, že se svými produkty bude obchodovat.

Zdroje: 

Diskuse ke článku OpenAI varovala před zneužitím AI na tvorbu textů, nyní ji prodává Redditu

Úterý, 16 Červen 2020 - 07:50 | lyon | Tak pokud OpenAI teprve nyní dosáhla na úroveň...
Pondělí, 15 Červen 2020 - 10:02 | Deafboy | Bral som to ako uzasnu zabavku bez realneho...
Pondělí, 15 Červen 2020 - 09:17 | DRK | "vyvinulo algoritmus na tvorbu Fake News,...

Zobrazit diskusi