CDR.cz - Vybráno z IT

Používáte Netflix či jiné streamovací služby bez VPN? Okrádáte sami sebe

PR článek
Netflix a jiné streamovací služby se staly normou v konzumaci videoobsahu na internetu. Ačkoliv však platíme stejné měsíční předplatné jako uživatelé v Americe, máme k dispozici mnohem omezenější nabídku filmů a seriálů. Naučíme vás, jak tato omezení obejít.

Kdykoliv navštívíte internetovou stránku či otevřete některou aplikaci komunikující přes internet, předáváte provozovatelům nevědomky informace o své osobě. Využívání virtuální soukromé sítě proto patří mezi základní internetovou gramotnost, o které byste měli vědět. Bez takzvaných VPN služeb si na sebe šijete zbytečně bič.

NordVPN pro Microsoft Windows zkrátil celý proces jen na jediné tlačítko. Jednodušší už to být nemůže

Pokud se smějete pomyšlení, že by někdo sledoval každý váš krok, pak byste měli zvážnit. Na druhé straně totiž nemusí nikdo sedět, aby vás šmíroval. Všechno už dnes zvládají sofistikované nástroje, které umí vyhodnotit každou vaši akci, přiřadit důvody ke každému vašemu kliknutí a spočítat čas, po jaký si získaly jednotlivé body vaši pozornost a proč.

O tom, že tyto informace pak mohou být použitý proti Vám, jsme si už pověděli v jiném článku. Dnes se zaměřme na praktičtější využití VPN služeb. To nejmenší, co o vás mohou provozovatelé internetových stránek a aplikací zjistit, je totiž země, ve které se nacházíte. I taková zdánlivá banalita vás totiž může diskriminovat.

Jak si zpřístupnit americký Netflix? 

Při přihlášení do Netflixu, Amazon Prime, Disney+ a dalších streamovacích služeb se dostáváte do nabídky filmů a seriálů, které si můžete okamžitě pustit. Málokdo však ví, že tato nabídka je výrazně omezená. Pokud si například některá televizní stanice platí exkluzivní práva k vysílání některého seriálu, pak jej nikdo jiný (ani Netflix) nemůže v dané zemi nabízet. S pomocí VPN se však můžete jediným kliknutím stát uživatelem např. z USA.

Také se vám jeví nefér, že platíte stejné měsíční předplatné za méně obsahu? Řešení je přitom jednoduché, zvolit si důvěryhodného poskytovatele VPN připojení. Mezi nejdůvěryhodnější služby je řadí NordVPN, která neuchovává o svých uživatelích žádná data a je uživatelsky přívětivá i pro naprosté lajky. Navíc ji můžete využívat až na šesti různých zařízeních, včetně Windows, OSX, iOS, Android či Chrome OS.

Čas od času naleznete na oficiálních stránkách příjemnou slevu. Zrovna nyní NordVPN nabízí 2letý plán s 68% slevou.  

NordVPN nainstalujete i do svého mobilního telefonu v pár krocích

Díky VPN službě, se kterou se rázem stanete občanem jiné země, si můžete také zpřístupnit online vysílání či archiv zahraničních televizních stanic. Pokud je některá zahraniční stanice placena z koncesionářských poplatků v dané zemi, pak je většinou zbytku světa uzamčená. Tato omezení však jde obejít jediným kliknutím.

Tagy: