CDR.cz - Vybráno z IT

Prince of Persia: The Sands of Time přetáčí čas do roku 2021, vrátí se s remakem

Pár hodin před vydáním oficiálního traileru na chystaný remake Prince of Persia: The Sands of Time už stihly uniknout některé záběry v podobě několika statických obrázků, a i po doplnění dalších informací zůstávají pocity hráčů poměrně smíšené.

Fanoušci se nejvíce bojí přílišných změn oproti originálu, které již zvládly pohřbít nejeden jinak povedený remake. Jordan Mechner, tvůrce původních Prince of Persia, je ale s novým Princem spokojený a tvrdí, že je dostatečně věrný původní hře. Sám se sice vývoje přímo neúčastní, ale je se současnými autory z indických poboček Ubisoftu v kontaktu a dodal jim i některé materiály, které se z důvodu nedostatečných financí a času do původního dílu nedostaly. Těšit se ale prý můžeme i na všemožné easter eggy, včetně reprezentace původního dílu z roku 1989.

Jelikož se jedná o remake a ne remaster, dočkalo se změn například i ovládání (včetně kamery), jež má nyní být poutavější hlavně pro moderní hráče. Nostalgici si ale stále budou moci přepnout původní ovládání i v modernizované verzi. Velký upgrade dostaly i příběhové scény, které byly nově natočeny s pomocí propracovanějšího motion capture, a vyměněn byl i celý původní engine.

Dabing musel být samozřejmě také přepracován, roli prince si však zopakuje i v remaku Yuri Lowenthal, jež naposledy propůjčil svůj hlas Spider-manovi v PS exkluzivitě Marvel’s Spider-man. Joannu Wasick v roli princezny Farah vystřídá mladší Supinder Wraich, jež si poprvé zahraje významnou roli ve videohře.

Po více než patnácti letech od původního dílu si tak budeme moci již 21. ledna zahrát vyšperkovanou verzi legendární pohádkové adventury Prince of Persia: The Sands of Time, titul zamíří rovnou na PC, PlayStation 4 i Xbox One, jak to bude s novou generací není zatím známo, spekuluje se ale o možném portu i na Nintendo Switch. Hra bude stát příjemnějších 40 dolarů.

Diskuse ke článku Prince of Persia: The Sands of Time přetáčí čas do roku 2021, vrátí se s remakem

Pátek, 11 Září 2020 - 12:12 | ajne | Koukám, že na současnost se budeme brzy ohlížet...

Zobrazit diskusi