CDR.cz - Vybráno z IT

Rusko staví u Moskvy nemocnici proti koronaviru, navzdory nízkému počtu případů

V Ruské federaci začali podle satelitních záběrů výstavbu velké 500 lůžkové nemocnice vzdálené pouhých 50 km od centra Moskvy. Podle dostupných informací by v této nemocnici měli být koncentrováni pacienti s COVID-19.

Zdroj: BusinessInsider

Světová pandemie koronaviru zasáhla téměř každou zemi, včetně Ruské federace. Jen od pondělí zde bylo oficiálně zaznamenáno dalších zhruba 2 000 případů nakažení COVID-19. Rusko však údajně doposud rizika bagatelizovala a podle některých kritiků zkreslovala skutečný rozsah rozšíření pandemie na svém území.

Tyto informace jsou však v přímém rozporu s kroky, které Ruští představitelé učinili pro minimalizaci šíření. Minulou neděli uvalili karanténu, resp. zákaz zbytečného vycházení ze svých domovů, spojené s dalšími bezpečnostními opatřeními, na celou Moskvu a všech jejich 11,5 milionů obyvatel. Satelitní snímky dále poukazují na to, že se Rusko buďto kvapně připravuje nebo důsledky pandemie na jeho území jsou výraznějšího rozsahu, než uvádějí. 

Satelitní fotografie pocházející od vesmírné společnosti Maxar Technologies se sídlem v Coloradu, zobrazují zhruba 50 kilometrů od centra Moskvy na pozemku o rozloze zhruba 43 hektarů výstavbu nového nemocničního zařízení s 500 lůžky. Na programu by měla být výstavba i dalších nemocnic v blízkosti nejvíce zasažených oblastí.

Porovnání satelitního snímku z 11. listopadu (vlevo) a 28. března (vpravo).
(Zdroj: BusinessInsider)

Výstavba speciálního zařízení, kde jsou koncentrováni pouze pacienti nakaženi koronavirem, je poměrně logické a elegantní řešení. Zamezí se tak například šíření nákazy napříč odděleními či za pomoci nemocničního personálu, jak se tomu stalo i u nás. Zda tyto budovy budou mít využití i po ukončení nákazy není prozatím zcela jasné.

Na místě stojí několik set automobilů (vlevo), okolo tuctu jeřábů (střed) a okolo 50 stanů (vpravo).
(Zdroj: BusinessInsider)

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Rusko staví u Moskvy nemocnici proti koronaviru, navzdory nízkému počtu případů

Úterý, 7 Duben 2020 - 19:46 | totojane | tak i když to vypadá že rusko ma nizky počet...
Úterý, 7 Duben 2020 - 13:01 | DRK | Podle satelitních záběrů??

Zobrazit diskusi