CDR.cz - Vybráno z IT

SoundCloud pomocí umělé inteligence najde superstar v databázi amatérské hudby

Společnost SoundCloud oznámila akvizici společnosti Musiio, která vlastní nástroj umělé inteligence pro vyhledávání a identifikování skladeb, které se dají považovat za potencionální hity.

Zdroj

Společnost SoundCloud zakoupila společnost Musiio, která se zaměřuje na umělou inteligenci v hudbě a která prý dokáže právě díky umělé inteligenci analyzovat hudbu a rozpoznat potencionální hit. Tato akvizice má pomoci SoundCloudu probrat jeho naditou knihovnu plnou amatérské hudby a stát se přímo jádrem SoundCloudu.

Podle SoundCloudu je propagace potencionálních úspěšných hitů a dobrý songů o to náročnější, čím více přibývá materiálu v jeho knihovnách. Nástroje z Musiia, které budou integrovány do SoundCloudu, prosejou tisíce hodin špatné hudbu a vyberou ty, jejichž hudební charakteristika koreluje s těmi songy, které se objevují na vrcholu hitparád.

Zdroj

Prezident společnosti SoundCloud, Eliah Seton, uvedl: „Akvizice Musiio urychluje naši strategii, abychom lépe porozuměli tomu, jak se tato hudba pohybuje proprietárním způsobem, cože je rozhodující pro náš úspěch.“ Tato společnost však není jediná, protože již v únoru uzavřela konkurenční společnost Tunecore partnerství se startupe Fwaygo, která také využívá umělou inteligenci.

Jiná společnost, DistroKid, vlastní zase robota s umělou inteligencí jménem Dave, který analyzuje skladby a hodnotí unikátní parametry, jako „tanečnost“ či „řečnivost“. Všechny zajímala cena této akvizice, ale podle mluvčího SoundCloudu, Cullena Heaneyho, nemá společnost zájem na tom sdělovat tuto částku. Během loňského roku však byla společnost Musiio oceněna na zhruba 10 milionů dolarů. Stávající generální ředitel Musiio, Hazel Savage, se prý přemístí do vedení SoundCloudu na pozici viceprezident pro hudební inteligenci, umělou inteligenci a strojové učení.

Diskuse ke článku SoundCloud pomocí umělé inteligence najde superstar v databázi amatérské hudby

Žádné komentáře.