CDR.cz - Vybráno z IT

Televize a telefon. Co spolu tyto dvě technologie dokážou?

Dnešní pokroková doba si žádá rychlé propojování technologií. Jinak to není ani v případě telefonu s televizí. Zvládnete spojit obě zařízení s aplikací i bez a využít další funkce, které toto spojení poskytuje? I vaše zařízení to s velkou pravděpodobností dokážou, možná o tom jen nevíte.

Chytré funkce

Dnešní televize se označují jako tzv. chytré technologie. Mají spoustu moderních funkcí. Tou hlavní je, že je zvládnete připojit k internetu a napojit na svá další zařízení. To znamená, že skrz ni využíváte nejrůznější prohlížeče, ale i aplikace, podobně jako v mobilu.

Z televize do mobilu a zpátky

Některé nabízí i funkce ovládání gesty či hlasem nebo také červené tlačítko. To vás dokáže nasměrovat do interaktivního prostředí televizních stanic, a vy tak zpětně můžete zhlédnout nějaký oblíbený pořad. Další vychytávkou je, že oblíbené pořady lze sledovat i v chytrém mobilu, a naopak obrazovku mobilu snadno přenesete na televizi.

Jak propojení funguje

K základnímu ovládání televize slouží dálkový ovladač. Pokud ale chcete něco víc, existuje možnost ovládání pomocí mobilu skrz aplikaci. Stáhnutí je snadné, rychle dostupné a zdarma. U některých zařízení ani není potřeba cokoliv stahovat, protože už obsahují rozšířené funkce spojené s využitím televize – pokud se jedná o dvě zařízení stejné značky. V obou případech spárujete obě zařízení přes wi-fi signál a je to.

K čemu je to dobré?

Je skvělé se předvést a vypnout nebo zapnout televizi jedním kliknutím v mobilu, no ne? Některé televize mají takovou funkci, díky které můžete zapnout oblíbený kanál a sledovat ho na svém mobilu. Velkým rozšířením je možnost sledování dvou odlišných kanálů na obou zařízeních současně. Na jednom si tak můžete zapnout tenis a na druhém třeba biatlon.

Mobil v televizi

Určitě využijete také promítání věcí z malé obrazovky telefonu na velkou obrazovku televize. Můžete tak snadněji promítat fotografie z dovolené, zajímavé video či text ve větším rozlišení. A jak už bylo zmíněno výše, u produktů stejné značky propojíte zařízení jednoduše bez aplikace, protože výrobci už se spárováním počítají. U výrobků různých značek je naopak nutné nainstalovat aplikaci vhodnou pro spárování a využití zmíněných funkcí.

Tip: Ať už máte svá spolehlivá zařízení nebo je teprve hledáte, podívejte se třeba do Planeo letáku, kde najdete skvělou inspiraci nejen na „chytrou“ elektroniku.

Vyberte si, jak budete technologie využívat. Záleží jen na vás, jaké funkce vás pohltí. Dnes už většina zařízení zvládá výše zmiňované funkce a spárování s přehledem. Stačí mít televizi s internetem a můžete se připojit k telefonu, tabletu nebo jinému zařízení a využívat rozšířených služeb.

Tagy: