CDR.cz - Vybráno z IT

Tento týden rozdává Epic Games Store zdarma Rage 2 a Absolute Drift

Od dnešního dne máte možnost si do své knihovny v Epic Games Store zdarma přidat AAA střílečku Rage 2 a závodní indie hru Absolute Drift.

Videohra Rage 2 vyšla 14. května 2019 a pracovali na ni vývojáři z Avalanche Studios ve spolupráci s ID Software. Vydavatelem byla Bethesda Softworks. První díl Rage vyšel v roce 2011, využíval herní engine id Tech 5 a byl poslední hrou id Software, na kterou dohlížel sám velký zakladatel id Software John Carmack.

Hra Rage je akční střílečkou viděnou z první osoby, ve které se ocitáte v postapokalyptickém světě, ve kterém se srazil asteroid s planetou Zemí, zničil lidskou civilizaci tak, jak ji známe a přetvořil svět v post-apo pustinu. V prvním dílu se probouzíte do dlouhé hibernaci v kryogenní komoře a jdete prozkoumávat nebezpečné pustiny a plnit řadu úkolů. První díl byl přijat hráči poměrně vlažně, čemuž odpovídá i hodnocení na metacritic 5,3, v recenzích si pak vedl lépe a dosáhl metascore 79.

Druhý díl Rage byl pro mnohé větší zklamání než první díl. Někteří hráči si stěžovali na vizuální styl křiklavých neonových barev, který je teď tak v post-apo titulech populární a postupně nahrazuje zažitou šedo-hnědou stylizaci postapokalyptického světa. Dále hráčům vadil nevýrazný příběh a po čase dostavující se stereotyp. Vyzdvihováno bylo vyblbnutí se v otevřeném světě a adrenalinová hratelnost. Hra Rage 2 získala od hráčů hodnocení na metacritic 5.5 a v recenzích dosáhla na metascore 73.

Hra Absolute Drift je indie závodní hra, která z vás udělá mistra v driftování. Hra je ovládána z ptačího pohledu a je to taková oddychovka na odreagování. Na metacritic získal Absolute Drift od hráčů hodnocení 6,4 a v recenzích činí metascore 66.

Obě dvě hry Rage 2 a Absolute Drift si můžete na Epic Games Store zdarma vyzvednout od 18.února do 25. února.

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Tento týden rozdává Epic Games Store zdarma Rage 2 a Absolute Drift

Žádné komentáře.