CDR.cz - Vybráno z IT

USA vytvořilo speciální server v Minecraftu, kde si mladí osvojí proces voleb

Iniciativa Build the Vote se rozhodla, že vysvětlí mladé generaci princip a podstatu voleb tím, že pro hru Minecraft vytvořil speciální server, kde hráči naleznou i budovu Kongresu a mohou si celé volby na nečisto zkusit.

Zdroj

Základním pilířem demokratického státu jsou i demokratické volby. Demokratičnost voleb spočívá i v tom, že se každý volič může rozhodnout, zda k volbám půjde či nikoliv. Bohužel pro demokracii se většina lidí většinou rozhodne k volbám nejít. Proto se politici snaží nějak podnítit zájem lidí a hlavně mladších generací o volby a přimět je, aby se voleb zúčastnili.

Snad nejzajímavější způsob, jak oslovit mladé generace, je integrovaný úsek v populární hře Minecraft, který má přesvědčit voliče k odevzdání hlasu. Nejvíce se teď celý svět zajímá o 59. volby amerického prezidenta, které jsou považovány za ty vůbec nejdůležitější.

Zdroj

Vyjádření svého názoru pouze na sociálních sítích bohužel význam nemá, a proto iniciativa Build the Vote ve spolupráci se společností Sid Lee vytvořila nový server v Minecraftu. V rámci tohoto serveru si můžete volně vyzkoušet, jaké to je volit, aby vás pak u urny nepřepadla třeba nervozita a navíc se pokocháte i realistickým modelem budovy amerického Kongresu.

Problém mnoha vyspělých zemí včetně České republiky je příliš malá účast mladé generace, a proto o budoucnosti rozhodují téměř výhradně rodiče a prarodiče. Podle Teje Fosterové ze společnosti Sid Lee je hlavním důvodem jistá negramotnost v tomto ohledu. O procesu hlasování a voleb by se měly učit děti již na základních školách. Nový server Minecraftu chce mladým tuto zkušenost zprostředkovat.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku USA vytvořilo speciální server v Minecraftu, kde si mladí osvojí proces voleb

Sobota, 31 Říjen 2020 - 16:26 | WIFT | Má to jednu nevýhodu... chce to Minecraft Account...
Pátek, 30 Říjen 2020 - 18:44 | xWing | V The Division 2 ten kapitol padol :-)
Pátek, 30 Říjen 2020 - 15:22 | Vojtech Nekvapil | Ideální cíl pro troly. Už vidím jak staví letku...
Pátek, 30 Říjen 2020 - 14:40 | DRK | V USA hrají "mladí" hromadně minecraft?

Zobrazit diskusi