CDR.cz - Vybráno z IT

Valve zařízl platbu Bitcoiny na Steamu. Kvůli nestabilitě a poplatkům z převodu

Nejznámější kryptoměna Bitcoin dostává zásah od společnosti Valve. Na Steamu již touto cestou nebude možné platit za videohry. Jako důvody udává její nestabilitu a přemrštěné poplatky za převod.

Po necelých dvou letech od zavedení možnosti platit v obchodě Steam pomocí Bitcoinů přehodnocuje Valve své rozhodnutí a opouští od plateb pomocí této cryptoměny. Jako důvody společnost ohlásila nestabilitu měny a přemrštěné poplatky za platební transakce.

"V posledních měsících jsme zaznamenali značné výkyvy v kurzu kryptoměny Bitcoin a nárůst poplatků za transakce v rámci její sítě. Od doby, co jsme zavedli možnost platby Bitcoiny na Steamu, poskočil poplatek za transakci stonásobně. Valve nemá žádnou kontrolu nad těmito poplatky, které tak způsobují nesmyslný nárůst částky za pořizovanou hru."

Původně přijatelné poplatky se vyšplhaly na úroveň, kdy převádění minimálních částek za levnější videohry značně přebíjí cena samotného převodu. Nicméně s cenou za produkt dokáže zahýbat i samotný kurz.

"Nelze ani garantovat stabilitu měny po dobu provádění transakce. Hodnota Bitcoinů se může změnit i o 25 % během pár dní... Došlo tedy k rozhodnutí, že v tuto chvíli není udržitelné podporovat Bitcoin jako platební možnost na Steamu." - společnost Valve

Valve nevyvrací pozdější znovuzavedení Bitcoinů po jejich stabilizaci. Vzhledem k tomu, že doteď musela firma vyrovnávat rozdíly v placených částkách, neměla jinou možnost, jak tento problém vyřešit. Platili jste na Steamu Bitcoiny? Jaký je máte názor na zavádění možnosti platbou kryptoměnami v období, kdy je její kurz natolik volatilní?

Tagy: 
Zdroje: 

Michal Klacik

V roce 2010 začínal jako redaktor RecenzeHer.eu, od dubna 2012 působil na pozici editora serveru inGamer.cz. Počátkem roku 2014 se redakce i část obsahu inGameru přesunula pod CDR.cz. Tam nyní zastává pozici redaktora pro herní i IT rubriku.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Valve zařízl platbu Bitcoiny na Steamu. Kvůli nestabilitě a poplatkům z převodu

Žádné komentáře.