CDR.cz - Vybráno z IT

Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 se poodhaluje v záběrech ze hraní

Druhý díl kultovní hry Vampire: The Masquerade – Bloodlines, která je dodnes považována za jedno z nejlepších RPG všech dob, se chystá už 15 let. A už příští rok v březnu se hráči, kteří mezitím stihli poměrně dost zestárnout, konečně dočkají plnohodnotného pokračování. Za tu dobu se ale očekávání vyhoupla do nezávratných výšin, která se budou jen těžko překonávat...

Ale to neznamená, že to je nemožné. Hra se totiž už piluje velmi dlouho, a přestože nebylo ještě stanoveno přesné datum vydání (pouze konkrétní měsíc), o příběhovém zasazení toho víme již celkem hodně. Tentokrát se s upíry setkáme v temném Seattlu, kde se už původně semknutá komunita roztříštila na mnoho frakcí. Všechny mají jedno společné – touhu po moci.

My se jako v prvním díle zhostíme role vlastního charakteru, jenž se bude v průběhu hry svobodně rozhodovat a tím zásadně měnit osud sebe i lidí okolo. Začínáme jako čerstvě stvořený Thinblood, čili příslušník 14. nebo 15. generace vampýrů a k jinému klanu se jako outsider budeme moci přidat až po několika hodinách hraní.

Potkáme se již s mnoha frakcemi známými z prvního dílu a nové budou ještě postupně odhalovány. Podle toho, ke komu se přidáme, se budou hráči odemykat i konkrétní schopnosti a příběhové linie. Stejně jako tomu bylo i u předchozího dílu by dvojka měla mít hodně co nabídnout i při několikátém průchodu. Tvůrci odhadují, že podle různých stylů hraní by zahrání příběhu mělo zabrat přibližně 25 až 30 hodin.

Paradox Interactive se navíc chlubí tím, že hra nebude exkluzivní pro žádný z konkurenčních obchodů a můžeme se sami rozhodnout, jestli hru zakoupíme na Paradox store, Steamu, GOGu, Epicu nebo dáme přednost konzolové verzi (PS4 a Xbox One). K dispozici jsou tři různé edice, které obsahují různé předobjednávkové bonusy, nejvyšší edice Premium – Blood Moon obsahuje navíc i Season Pass s dvěma příběhovými DLC a vlkodlačí expanzí.

O fyzických kopiích se zatím nemluvilo, jelikož bývají často závislé právě na množství předobjednávek, které ukážou míru zájmu o daný titul. Samozřejmostí je také podpora ray tracingu, která udělá noční město ještě mnohem děsivější a stejně jako předchozí díl bude podporovat i módy. Na Bloodlines 2 navíc dělají i některé legendy, jež měly na starost i první díl, a tak se snad poučí ze svých předchozích chyb a vydání pokračování nebude provázet tolik bugů, jako tomu bylo u prvního dílu.

Diskuse ke článku Vampire: The Masquerade Bloodlines 2 se poodhaluje v záběrech ze hraní

Čtvrtek, 20 Červen 2019 - 15:29 | Tomáš Herodek | Tenhle gameplay je nádherná ukázka toho, jak by...

Zobrazit diskusi