CDR.cz - Vybráno z IT

WhatsApp zvyšuje zabezpečení pomocí odemykání obličejem a prstem

Aplikace WhatsApp obdržela aktualizaci, díky které lze využít pro větší zabezpečení funkce FaceID a TouchID. Zda se Facebook chystá toto zabezpečení přenést i na další platformy, je zatím otázkou.

Známá a velice populární aplikace WhatsApp v nedávné době dostala aktualizaci, která má znatelně zvýšit zabezpečení. Jedná se, prozatím pouze pro iOS, o propojení WhatsApp s Face ID a Touch ID. Jedná se o zajímavý krok, vzhledem k tomu, že Facebook se rozhodl sjednotit chaty z WhatsAppu, Facebooku a Instagramu, jak jsme vás již informovali.

Možná, že nový chat, který stojí nad všemi platformami, bude přístupný právě pomocí funkcí Face ID a Touch ID a na WhatsAppu si to chce společnost Facebook jen zkušebně vyzkoušet v praxi. To ostatně ukáže budoucnost.

Pokud využíváte služby aplikace WhatsApp a toužíte si vaše údaje zabezpečit pomocí biometrických údajů, stačí, když si otevřete Nastavení > Účet > Ochrana osobních údajů a zde aktivujete funkci zamknutí obrazovky (Screen Lock). Poté, co dojde k povolení uzamknout obrazovku, budete při každém spuštění WhatsAppu vyzvání k identifikaci tváře nebo otisku prstu, jinak se do svého WhatsAppu nedostanete.

Při občasném provozu je to jistě bezpečnější, ale pokud vedete intenzivní konverzaci, může se toto bezpečnostní opatření stát obtěžující. Úlevou možná je, že při rychlé odpovědi není vyžadováno odblokování aplikace.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku WhatsApp zvyšuje zabezpečení pomocí odemykání obličejem a prstem

Žádné komentáře.