CDR.cz - Vybráno z IT

Youbionic chce vyrobit vlastního C3PO jako v Hvězdných válkách

Italský startup Youbionic chce vyrobit vlastního humanoida podobného C3PO. Prozatím však využila robopsa SpotMini od Boston Dynamics doplněného o trup s pažemi.

Snem italského startupu je vyrobit vlastního humanoida, jako byl známý C3PO, který by byl svému majiteli k ruce, ve všem mu pomáhal a v situacích ohrožujících život nahradil svého majitele. I k těmto cílům se musí kráčet postupně. Prozatím má společnost vyvinutou pouze část humanoida. Konkrétně se jedná o trup s pažemi. Díky tomu se jeden z nejnovějších robotických modelů společnosti Boston Dynamics dočkal neoficiálního vylepšení z robopsa na jakéhosi kentaura od společnosti Youbionic One.

Podle zakladatele startupu, Federica Ciccarese, je tento kentaur jen přirozeným mezistupněm ve vývoji dokonalého a kompletního humanoida. Federico v rozhovoru prohlásil: “Jakmile jsem dokončil práci na vývoji Youbionic One s oběma rukama a páteří, okamžitě jsem si dokázal představit, jak se pohybuje ve vesmíru. Uvědomoval jsem si ten obrovský potenciál, kdyby se mohl hýbat.

Prozatím je spojení Spota a Youbionic One pouze v podobě návrhu a plánu Federica. Do budoucna se však i tento projekt možná bude realizovat, protože společnost Boston Dynamics oznámila, že robota SpotMini chce v průběhu příštího roku začít prodávat široké veřejnosti.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Youbionic chce vyrobit vlastního C3PO jako v Hvězdných válkách

Žádné komentáře.