CDR.cz - Vybráno z IT

YouTube Originals oficiálně končí, konkurence Netflixu neuspěla

Obchodní ředitel YouTube, Robert Kyncl, oznámil na Twitteru, že společnost Google ukončuje projekt YouTube Originals, který měl být jen snahou Googlu konkurovat největší streamovací platformě Netflix.

Zdroj

Je tomu zhruba šest let, co společnost Google chtěla být tak trochu konkurencí populárního Netflixu, a proto rozjela YouTube Originals, což byla vlastně produkce vlastních pořadů. Tyto pořady měly být dostupné na YouTube, ale pouze pro předplatitele.

Nově uveřejnil na Twitteru Robert Kyncl, který zastává v Google pozici obchodního ředitele YouTube, zprávu, že YouTube Originals oficiálně končí. Svou sílu chce YouTube prý zaměřit hlavně na jejich partnerský program, ve kterém působí již více než dva miliony tvůrců obsahu.

Zdroj

Je pravdou, že během své existence se na YouTube Originals objevilo hned několik desítek pořadů. Bohužel málokterý zaznamenal nějak dramatický úspěch. Jediným pořadem, který si diváci trochu oblíbili bylo volné pokračování Karate Kid s názvem Cobra Kai.

YouTube Originals však vyprodukoval jen první dvě série, protože poté zakoupil tento seriál úspěšnější konkurent Netflix a již na své jméno pokračoval v natáčení dalších sérií. Pravdou je, že Google se snaží jít s moderními trendy a také se snaží „kopírovat“ koncepty úspěšné konkurence. Důkazem toho je YouTube Shorts, který je v podstatě klonem TikToku. Dalším projektem je YouTube Gaming jako klon Twitche nebo YouTube Stories, které zase vychází ze Snapchatu. Stejně tak byl prostě YouTube Originals kopií Netflixu.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku YouTube Originals oficiálně končí, konkurence Netflixu neuspěla

Žádné komentáře.