CDR.cz - Vybráno z IT

Zapojení DNSSEC znamená zvýšit zabezpečení DNS serveru

PR článek
Ačkoliv jsou útoky na DNS servery poměrně běžné, mnoho uživatelů s tím nic nedělá. Vy to však můžete změnit při využití specializované ochrany serveru.

Zdroj obrázku: Maria Ziegler (odkaz)

Jak spolu souvisí DNS servery a útok hackerů? Poměrně hodně, stačí si vzpomenout na případy, kdy uživatelé internetu byli okradeni o citlivá data svých platebních karet. To přitom může nastat velmi jednoduše, pokud útočník ví, jak se nabourat do DNS serveru a změnit IP adresu, na kterou bude server uživatele přesměrovávat.

Jestliže byste rádi tohle riziko eliminovali, není lepší volby než DNSSEC ochrany. Ta funguje právě na úrovni DNS serverů, a je tedy ideálním vyplněním různých stupňů ochrany. Koncové servery i zařízení uživatelů je možné chránit běžně dostupnými programy, ale u DNS serverů ochrana zpravidla chybí. To je však nyní minulostí díky DNSSEC, tedy zabezpečení, které je možné zapojit do nově registrovaných i stávajících domén.

Stačí kontaktovat vhodného registrátora

Abyste se mohli těšit z používání efektivního způsobu zabezpečení DNS serveru, měli byste kontaktovat registrátora, který v rámci operací s doménami dokáže implementovat do služeb také DNSSEC zabezpečení. Mezi takové registrátory patří TELE3, společnost podnikající v oblasti domén již více jak deset let. Tato doba dala vzniknout mnoha dalším okruhům služeb, díky kterým můžete pokrýt veškeré své potřeby u jediné společnosti. Jaké další služby lze u společnosti TELE3 využít?

  1. Webhosting = k dispozici je nejenom placený web hosting, ale také bezplatný s mírně omezenými možnostmi využití
  2. Server hosting = kompletní operace od pronájmu, umístění, přes monitoring až po zálohování serveru
  3. Ostatní služby = řešení domainery, SSL certifikáty, SMS komunikace nebo třeba VOiP hlasové služby

Jak vidíte, nabídka jednotlivých služeb je opravdu rozmanitá. Pokud k tomuto bohatému repertoáru připíšete fakt, že TELE3 je společnost zapsaná v oficiálním registru sdružení právnických osob CZ.NIC, vyjde vám z toho jasná volba nejenom při nakládání s doménami.