CDR.cz - Vybráno z IT

Zeman, škodovka nebo ponožky v sandálech. Rozšiřte svou sadu smajlíků o Czemoji

nepřehlédněte
Rozšiřte svou sadu emotikonů o typicky české obrázky. Až 154 kusů charakterizující život v Česku, můžete mít ve svém zařízení zcela zdarma.

Myšlenka celého projektu vznikla jako semestrální práce 1. ročníku magisterského studia, nakonec se ale z nápadu stal veřejně žádaný obsah. Soňa Juríková začala vytvářet emotikony na míru laděné Čechům. Tak vznikli Czemoji, jejich kompletní sada aktuálně obsahuje 154 obrázků.

Řízek, chlebíček, ponožky v sandálech, Škoda 120L, Kofola, ale i Zeman, Babiš nebo Prymula jsou součástí balíčku, který si můžete stáhnout zdarma. Zkrátka vše, co naši vlast charakterizuje a co je pro nás typické. Po instalaci je můžete začít používat v aplikacích iMessage, Slack, WhatsApp a brzy se dočkají i uživatelé Messengeru.

Czemoji fungují na mobilu i v počítači a zobrazí se i protistraně, která je v zařízení nainstalované nemá. Instalovat se každopádně musí přes mobil, a to za pomocí aplikace Sticker.ly, přesný postup popisuje na svých webových stránkách sama autorka. Pro fanoušky připravila dokonce videonávod i vtipně pojatý "trailer", který je přehlídkou dostupných emoji a jejich použití v praxi.

Tagy: 
Zdroje: 

Oficiální

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zeman, škodovka nebo ponožky v sandálech. Rozšiřte svou sadu smajlíků o Czemoji

Žádné komentáře.