CDR.cz - Vybráno z IT

Hledáte stále vhodný DualSIM? Co Acer Liquid E2, 4,5" qHD displej, čtyřjádro...

Acer Liquid E2 - úvodní foto
Výrobce přichází s výkonnějším telefonem Liquid E2, který je primárně určen pro evropský trh a kromě čtyřjádrového procesoru, 8 Mpix fotoaparátu a Androidu nabídne i podporu pro dvě SIM karty.

Acer už na svém kontě několik chytrých telefonů má a tento nástupce staršího modelu Liquid E1 na něm přibude nejen s ambicemi získat si více zákazníků na evropském kontinentě. Oproti modelu E1 nabídne jako první z telefonů od Aceru čtyřjádrový procesor s podporou dvou SIM karet zároveň.

Mezi další vylepšení paří i lepší fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů, oproti 5 MPix u kolegy. Design přístrojů se i přes jejich malý časový rozestup docela liší a na první pohled bychom asi neřekli, že smartphone vychází právě z Liquid E1. Pod displejem navíc přibyla i trojice senzorových kláves pro návrat zpět, na hlavní obrazovku a vyvolání nabídky, které se z nových přístrojů spíše naopak ztrácejí.

Acer Liquid E2 - předek, záda, bok

Dotykový IPS displej má úhlopříčku 4,5 palce, zobrazuje v (qHD) rozlišení 960 x 540 pixelů a měl by nabídnout poměrně velké pozorovací úhly. Pod slupkou telefonu z lesklého bílého plastu běží blíže nespecifikovaný čtyřjádrový procesor s taktem 1,2 GHz na jádro. Velikost operační paměti zůstala na 1 GB a nezměněna zůstavá i paměť uživatelská disponující 4GB prostorem a možností jejího navýšení díky slotu na MicroSD karty. Operačním systémem je Android a dle všeho zůstane ve verzi 4.1 Jelly Bean jako u mladšího kolegy. Následně bychom se ale mohli dočkat upgradu na verzi 4.2.

Acer Liquid E2 - varianty
Barevné kombinace telefonu Acer Liquid E2

Jako bezdrátové technologie pro připojení k internetu poslouží standardní Wi-Fi a také mobilní HSPA+. Telefon prodporuje rovněž Bluetooth, satelitní GPS a má i vestavěné FM rádio. Již výše zmiňovaný fotoaparát s BSI senzorem nabyl nově rozlišení 8 megapixelů, má prý nulové spoždění závěrky a natáčí video ve FullHD rozlišení. Po jeho boku je i přisvětlovací dioda pro focení za zhoršené viditelnosti či úplné tmě. Webkamerku na přední straně telefonu zde nalezneme také a obraz snímá v rozlišení 2 megapixelů.

Jedním z velkých lákadel smartphonu bude jistě i podpora dvou SIM karet - konkrétně menších MicroSIM. Potěší také dvojice výrazných stereo reproduktorů na zádech telefonu pro lepší a věrnější podání zvuku. Jako poslední zmíním ještě akumulátor, který má kapacitu 2000 mAh a nabídne výdrž až 9 hodin při hovoru.
 

Operační systém Android 4.1 Jelly Bean
Displej 4,5" IPS, kapacitní, 960 x 540px (qHD)
Procesor Čtyřjádrový, 1,2 GHz
Operační paměť 1 GB
Úložiště 4 GB flash
+ slot na MicroSD
Konektivita Wi-Fi 802.11 b/g/n
HSPA+
Bluetooth 3.0
GPS
MicroUSB
Fotoaparát Hlavní - 8 MPix, BSI, LED dioda
Webkamera - 2 MPix
Slot na SIM 2x MicroSIM
Audio Stereo reproduktory
FM rádio
3,5 mm jack
Baterie 2000 mAh
Výdrž baterie 9 hodin hovoru
450 hodin v pohotovostním režimu
Hmotnost 140g
Rozměry 131 x 68 x 9,9 mm
Dostupnost Květen 2013
Cena 6 000 Kč

Acer Liquid E2 přijde na evropský trh už v polovině měsíce května a pořídíte ho za cenu 230 EUR, v přepočtu tedy za zhruba 6 000 korun. K dispozici pak bude v bílé nebo černé barvě lesklého plastu.
 

Petr Kodl (Google+)

Extrovertní perfekcionista, jehož snem je pochopení žen a jiných technologických záhad či vymožeností jednadvacátého století.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Hledáte stále vhodný DualSIM? Co Acer Liquid E2, 4,5" qHD displej, čtyřjádro...

Neděle, 28 Duben 2013 - 00:47 | Slavo Krupa | Mozem sa spytat ako to je s dostupnostou mobilov...
Čtvrtek, 25 Duben 2013 - 13:56 | corwin78 | Škoda toho lesklého plastu. Nevím co výrobce vede...

Zobrazit diskusi