CDR.cz - Vybráno z IT

Akvizice Microsoftu a Discordu se ruší: Discord 10 miliard dolarů údajně odmítl

Minulý měsíc přišla agentura Reuters se zprávou, že Microsoft chce odkoupit komunikační portál Discord. Nyní stejná agentura uveřejnila, že se akvizice nekoná, protože se společnosti nedohodly.

Zdroj (wp.com)

Společnost Microsoft nedávno uveřejnila svůj záměr odkoupit komunikační platformu Discord za deset miliard dolarů, což je v přepočtu více než 215,7 miliard Kč. Nově se však objevila zpráva, že oba podniky nedošly ke vzájemné shodě a nakonec k žádnému převzetí nedojde, i když to měl být jeden z největších technologických obchodů roku 2021.

Původní nabídka přišla ze strany Microsoftu již před měsícem, nicméně ani tato obrovská suma nedokázala přesvědčit vedení Discordu k akvizici. Discord údajně nechce spadat pod žádnou společnost, ale chce vystupovat jako samostatná firma, která je zaměřená na budoucí chatovací platformy. Vedení Discordu nevyloučilo ani pravděpodobný vstup společnosti na burzu.

Je nutné zmínit, že informace o tomto plánovaném obchodu pocházejí od agentury Reuters. To znamená, že oficiálně se vedení ani jedné ze společností k celé situaci oficiálně nevyjádřilo. Discord se proslavil zejména jako bezplatná služba podporující hráče počítačových her během herních soutěží.

Jednotliví hráči totiž mohou komunikovat nejen zprávami, ale také hlasem či pomocí videa. V současné době, kdy všude řádí pandemie koronaviru, se začíná uživatelská základna Discordu čítající 140 milionů uživatelů masivně rozrůstat o jiné skupiny než jen hráčské.

Diskuse ke článku Akvizice Microsoftu a Discordu se ruší: Discord 10 miliard dolarů údajně odmítl

Úterý, 27 Duben 2021 - 11:15 | xWing | Uz by mal niekto zarazit Microsoft s tymto...
Úterý, 27 Duben 2021 - 09:19 | Gaunter | Konečne dobrá správa.

Zobrazit diskusi