CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Trinity konečně mezi námi, základní kámen konkurence ultrabookům

Tenhle článek je snůška marketingových krasožvástů. Žádám okamžité stažení z tohoto webu!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To nejsou krasožvásty, ale uživatelské zkušenosti :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to slinty. Třeba toto: "Nové APU má o 30 % výkonnější procesorovou a o 55 % výkonnější grafickou část. A to vše při velmi zajímavé spotřebě 17W, při kterých si dokáže se šestičlánkovou baterií v klidu vystačit až na 12 hodin provozu."
CPU o 30% výkonnější není, též GK o 55 ne. Též 17W model nikdo dosud netestoval takže zase canc.
Doporučuji přečíst toto:
http://www.anandtech.com/show/5831/amd-trinity-review-a10-4600m-a-new-ho...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tome, s čím jsi to srovnával? Jestli je to jen ze statistik AMD, tak by to mělo být u toho napsáno (něco jako 'dle AMD'). Přeci jen 50% výkonu navíc je fakt dost, to je fakt potřeba doložit. Nebo je potřeba fakt zmínit, s čím je to v poměru. Například oproti Llanu můžeme hovořit 'jen' o dvaceti procentním navýšení jak procesorového, tak grafického výkonu. Což už je fakt rozdíl...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

http://www.amd.com/us/press-releases/Pages/second-generation-amd-a-serie... body 3 a 4 "pod čarou"
Srovnávány byly A10-4600M proti A8-3500M, grafické čipy HD6620G vs HD7660G. Srovnání je typu "proti předchozí generaci".

Ať už je cokoliv srovnáváno s čímkoliv, procenta jsou jakákoliv, psal jsem, že procesor není nejsilnější stránkou APU (není na něj cíleno), tou je grafika. A proti té nemá žádné jiné integrované řešení (Intel Core i) šanci ani v přehrávání videa, ani v hraní her - i ta nejslabší grafika je daleko před HD Graphics jak ve výkonu, tak v technologiích. Procenta by se udělovala ve stovkách.

A mimoto i když se koukneme na ceny. Zajímavé modely s APU A8-3520M jsou kolem 13 000 korun. To je nechutně malá cena na to, jaký herní výkon tam je. Ještě před rokem se za takový výkon dávaly desítky tisíc.
Konkurentem k tomuto procesoru je lehce rychlejší Core i3 2330M, který se vyskytuje ve stejně drahých noteboocích, ovšem s tou výjimkou, že jde zpravidla sám, tedy s HD Graphics, čili na tom si nezahrajeme..

Takže APU když to shrnu velmi slušný výkon ve všech ohledech za velmi slušné peníze. Možná až nechtěně moc tlačí dolu ceny notebooků.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.