CDR.cz - Vybráno z IT

Aplikace, která pomůže šetřit domácí rozpočet a ovládat vytápění vaší domácnosti

PR článek
Léto brzy končí, aby bylo nahrazeno chladným podzimem a ještě chladnější zimou. Ačkoliv by v aktuálních vedrech málokdo pomýšlel nad vytápěním domovních prostor, je paradoxně nejvyšší čas řešit situaci efektivně, než bude pozdě.

Současné léto, kdy ještě není zapotřebí vytápět své prostory, je tím nejlepším časem zaktualizovat doma svůj vytápěcí systém. Společnost Danfoss nabízí atraktivní, pohodlné a velice efektivní řešení na míru, které váš domov promění v domácnost budoucnosti a zároveň pomůže výrazně ušetřit náklady.

Součástí vytápěcích systémů Danfoss LinkTM je přívětivá mobilní aplikace, s jejíž pomocí je možné regulovat topení odkudkoliv a kdykoliv. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se jedná o zbytečný přepych, tak se za touto možností skrývá vysoký potenciál v šetření domácího rozpočtu.

Mobilní aplikace Danfoss LinkTMApp umožňuje nastavit teplotní plán vaší domácnosti přímo na míru, jak jen si sami navolíte. V jednoduchém a přívětivém uživatelském rozhraní stačí nastavit časové rozmezí jednotlivých pokojů a přiblížit jej co nejpohodlněji a finančně nejšetrněji k vašemu životnímu režimu. 

Plánování domácnosti je možné rozvrstvit do několika fází. Vytápěcí systém tak sníží či zcela vypne vyhřívání domácnosti v momentě, kdy vyrazíte do práce. V tomto časovém rozmezí pochopitelně není potřeba vytápět domácnost. Každý měsíc tak můžete ušetřit i několik stovek hodin vytápění Pánu Bohu do oken, aniž byste se museli o regulaci teplot každý den starat.

V aplikaci lze nastavit i pravidelný návrat z práce, aby vytápěcí systém včas přizpůsobil teploty v domácnosti tak, abyste po příchodu ani nezaznamenali rozdíl. V případě, že zasáhne život neočekávaně, lze dálkově vypnout zahřívání klidně i na několik dní či týdnů dopředu. Na vašich spontánních akcích tak nemusíte přemýšlet nad tím, kolik doma právě spalujete bankovek.

Součástí aplikace je i hlídání teplot v jednotlivých místnostech. Pokud byste například usoudili, že není zapotřebí zahřívat pokoj s okny na sever, můžete jej nechat napospas slunci. Stejné platí i o dalších místnostech – pokud si tedy například dětský pokojíček vyžaduje speciální péči, je možné dítěti dopřát zdravějších teplot, aniž byste museli pravidelně chodit kontrolovat termostat.

Aplikaci Danfoss LinkTM je možné vyzkoušet zcela bezplatně, abyste si před koupí systému vytápění Danfoss Link mohli vyzkoušet, zda s aplikací budete umět zacházet. Jelikož je ale uživatelské rozhraní velice intuitivní, lze vše pochopit na první pohled. Možnosti nejsou překombinované, a nabízí tak skutečně jen to nejdůležitější.

K dispozici je pro zařízení s Androidem od verze 4.1 výše, případně pro iOS verze 7.0 dále. Pro chytré telefony s operačním systémem Windows Phone není aplikace bohužel dostupná, alespoň prozatím. Česká lokalizace je samozřejmostí.

V případě zájmu o chytré vytápění domácnosti stačí navštívit oficiální stránky Danfoss, kde lze získat nezávaznou nabídku i sjednat návštěvu instalatéra. Na stránkách lze vypočítat i orientační cenu systému pro váš konkrétní domov.

 

V případě, že ve vašich prostorách už máte systémy Danfoss nainstalované, stačí se před použitím aplikace ujistit, zda vaše řídicí jednotky Danfoss LinkTM CC umožňují Wi-Fi připojení. Tuto informaci naleznete na štítku ze zadní strany ovladače Danfoss Link CC, který musí mít alespoň verzi 4. Popřípadě je možné přímo na obrazovce panelu vyhledat nastavení – pokud se zde nachází možnost Wi-Fi sítě, pak Danfoss LinkTM CC bezdrátové připojení podporuje. 

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi