CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Radeon HD 7870 v edici pro fanoušky hry Diablo III

Omluvte prosim me ignorantstvi, ale posledni dobou clanky ac napsane Vasimi redaktory cim dal tim vice ziskavaji podobu PR zprav.

Mel bych otazku k faktu podanem v clanku: "..... Jenže táhnout kartu při maximální zátěži znamená zvýšenou hlučnost i při lepším chladiči....."

Asi jsem par let zaspal, ale od kdy ze vykonnejsi graficka karta jede na nizsim vytizeni ve 3D rezimu ? Nejsem si jisty, ze by nekdo z naruzivejsich hracu pouzival vSync, nebo mate na mysli, ze si uzivatel bezne kupuje tu nejvykonnejsi moznou grafiku, aby nasledne snizil softwarove TDP nebo takty a tim snizil spotrebu ?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

FPS limiter, který má dnes implicitně většina her, ať už pod názvem "max FPS", nebo "refresh rate"? :-) Grafika pak zbytečné snímky navíc nepočítá, tedy je téměř nečinná. Snižuje to spotřebu, což snižuje zahřívání, což snižuje potřebu vyšších otáček ventilátoru.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Článek pak není PR, ale "preview" - informuje o něčem novém, a dodává informace, poskytnuté výrobcem, plus vlastní názory a zkušenosti.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No vSync poustim vzdycky jakmile hra beha kolem 60FPS +- autobus. U takovych to typu her neni potreba vysoke FPS (neni to battlefield MP ani CoD MP) nekdy klidne snizim detaily jenom proto aby se mi dostalo FPS k te 60. Nekdy me rusi obraz kdyz to bezi treba na 30-35 fps jak kdy a jak ktera hra...Jestli ale to ma nejaky vliv na spotrebu v tom smyslu ze vykonejsi bezi na mene a nebo pomalejsi na "max" to nevim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no to je akce jak stehno ke karte za 8000 mohla byt ta hra v cene

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.