CDR.cz - Vybráno z IT

Asus ZenWatch 2 nabídne dvě velikosti provedení a výdrž až 4 dny

Asus Zenwatch 2 Straps
Připravované modely chytrých hodinek ZenWatch 2 oslní svou elegancí stejně jako velkým výběrem řemínků jak pro muže, tak pro ženy.

Společnost Asus odhalila na veletrhu Computex na Tchaj-wanu mnoho svých novinek od smartphonů až po tablety. Co nás však zaujalo nejvíce, je druhá generace chytrých hodinek Asus ZenWatch 2, která zákazníkům nabídne mnoho vylepšení.

Upgradu se dočkal především vzhled, hodinky ZenWatch 2 přijdou na trh ve dvou různých velikostech, ve třech odlišných barevných provedeních rámečku z nerezové oceli a celkem osmnácti druhy pásků, které se liší zvolenou barvou a materiálem.

Asus Zenwatch 2

Na výběr bude 18mm provedení těla pro dámy a robustnější 22mm provedení pro pány. Co se týče barev, rámeček může být černý, stříbrný nebo z růžového zlata. Pásky budou vyrobeny z kovu, kůže nebo gumy a jejich design můžete doladit výběrem typického či extravagantnějšího vzoru. Později by se měly na trhu objevit také řemínky z limitované kolekce Swarovski.

Asus Zenwatch 2Asus Zenwatch 2 Back

Větší model hodinek jakoby z oka vypadl první generaci, jelikož úhlopříčka displeje i rozměry 49 x 41 mm jsou totožné. Menší varianta s 18mm páskem má rozměry 45 x 37 mm. Zaoblené tělo bylo doplněno o boční kulaté tlačítko, jehož stiskem se hodinky aktivují. Delším stisknutím tlačítka zase potvrdíte požadovaný příkaz.

Hodinky mají nově speciální nabíjecí kolébku, která rovněž slouží jako externí baterie. Můžete ji nosit spolu s hodinkami, což by mělo zdvojnásobit výdrž zařízení. Jak jinak by Asus dosáhl toho, že hodinky vydrží na jedno nabití až čtyři dny.

Chytré hodinky Asus ZenWatch 2 běží na nejnovější platformě Android Wear 5.1.1 Lollipop a v jejich útrobách bije na poplach procesor Qualcomm, s největší pravděpodobností se bude jednat o Snapdragon 410. Na AMOLED displej výrobce použil odolné krycí sklíčko Corning Gorilla Glass 3. Celé hodinky jsou odolné proti prachu a vodě dle certifikace IP67. Samozřejmostí má být podpora Bluetooth 4.0.

Bližší specifikace zatím zveřejněny nebyly. Je možné, že Asus ještě pracuje na nějakých změnách. Nový produkt by se měl na trhu objevit někdy v průběhu září tohoto roku s cenou přibližně stejnou jako u první generace ZenWatch.

Zdroje: 

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Asus ZenWatch 2 nabídne dvě velikosti provedení a výdrž až 4 dny

Neděle, 7 Červen 2015 - 08:25 | test500 8 | A potom sa pride na to ze realna vydrz je "...
Středa, 3 Červen 2015 - 11:50 | BTJ | Normalne 2 dny, s kolebkou 4, nekup to:o)...
Středa, 3 Červen 2015 - 10:45 | maruširi | Ten "oslnivě elegantní" (to fakt...
Středa, 3 Červen 2015 - 05:50 | Misko Uško | neuveritelne...hodinky vydrzia az 4 dni? :)

Zobrazit diskusi