CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Samsung nechce zůstat závislý na Androidu, sloučí Bada OS s Linux Tizen

Perfektni by bylo, kdyby se nad mobilnim systemem nekdo uz fakt zamyslel a udelal system, ktery by sel updatovat jako windowsy, nezavisle na HW. Android je v tomhle smeru naprosto tristni. Stejne jako je tristni v absenci zakladni funkcionality (USB, wifi adhoc a tuny dalsich samozrejmosti) .... Pak by ten system jen podporoval pomaleho dalvika ke kompatibilite s androidem a bylo by ....
Ale pockat, on to vlastne ma umet ten firefox ne?;) Nevim jak s funkcionalitou a updatovanim, ale pokud to nejsou uplni pitomci, tak by to mohlo jit. Klidne i to ubuntu, ale tomu dost neverim, z toho delaji uplne otevreny system, coz je pro bezneho cloveka cesta k telefonatum na zlute linky do zemi tretiho sveta ....
Taky kdyby microsoft nesedel na vavrinech, tak uz davno mohl dodelat android kompatibilitu jak do WP, tak do W8 (bluestacks je spis porad jen emulator nez nativni port - ikdyz nechapu jak je slozite udelat port androidu na x86, kdyz android jede na x86 nativne a jeste k tomu je open source .....). Chapu, ze jim jde o to, aby prodavali apky na svem marketu ..... ale zcela jisty fakt je, ze android dela jenom jeho google market, nic vic, jinak je to pomala a spatne navrzena sracka, poradne nefunguje, nejde updatovat .... ale ty hromady aplikaci v marketu, to je to jedine, co je na androidu zajimave, nic vic. Takze ja bych klidne tomu firefoxu sanci daval ..... bada, pokud tam nepobezi android aplikace, tak samozrejme nema sanci na nic ....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je "se to updatovalo" jen pro nás nadšence. Spousta lidí skoro ani nepoužívá další aplikace. Protože už vidím "ono se to zaktualizovalo a teď je nějaká blbost jinak"...
To máš jako root telefonu, já si to bez něj neumím představit, ale obráceně, kdyby to měli všichni tak je z toho tak velkej botnet, že si to neumíme představit.
Podle mě je jedno jestli to běhá v úrovni linux/java(dalvik) takže všude a "pomalu" nebo linux/html a taky všude a pomalu.
Stejně tak není snaha udělat telefon (HW) kterej by několik jet byl aktuání, protože je potřeba vydělávat (a uživatelé je nezajímají.)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

root se nerovná custom romka. Mám rootlý čtvrt roku starý nový sony (s original FW).
Falešný pocit bezpečí mi dává LBE privacy guard (omezuje práva aplikacím), ale je to čínský SW.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kde bere autor přesvědčení, že Firefox OS a Ubuntu OS jsou nebo budou neúspěšné? Pokud vím, Firefox OS je velmi tlačen operátory a už je ohlášeno několik modelů telefonů s tímto OS. První z nich už klepou na dveře.
Ubuntu OS má situaci o něco složitější, ale o to zajímavější koncepci se jedná. Canonical celkem tlačí na pilu a buduje ekosystém pro osobní počítače, smartphony, tablety a spotřební elektroniku, který by se měl ovládat podobně a být propojený. Je zda řada lidí, kteří doufají že Ubuntu OS uspěje.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Říká se, že Samsung by Tizen mohl použít do svých foťáků (bezzrcadlovky NX, nevím jestli i kompakty).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud z toho bude další "my náhodou taky něco máme" a nebude okolo toho velkej ekosystém a nebo něco technicky zázračnýho (např. ovládání) tak se to k zániku odsoudí samo.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak to co pisete v tomto clanku vsihni, kdo se zajimame, vime uz minimalne rok a Samsung sliboval telefon s Tizenem na konec minuleho roku, zacatek tohoto roku a ted konec tohoto roku. Tvrdim, ze letos zadny Tizen Phone nevyjde stejne jako nevyjde zadny Ubuntu Phone. Od zacatku jsem byl velmi rozpacity z Firefox OS, ale nutno rici, ze prave tenhle system ma zatim jako jedinny naslapnuto stat se konkurenci Androidu a dneska uz vime, ze v letosnim roce minimalne jeden telefon od ZTE postaveny na tomhle systemu vyjde. Takze zatim Firefox nad Ubuntu a Tizenem jasne vede!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.