CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Bílý dům vyzývá NASA k vytvoření nového časového pásma pro Měsíc

Bílý dům si přeje, aby LTC mělo odolnost a škálovatelnost pro vesmírné prostředí.
Můžeš mi vysvětlit, co tahle sračka znamená? To nejsi schopný napsat jeden jediný článek, ve kterém by nebyly takové otřesné bláboly?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevím. Podle mě je toto téma samo o sobě nesmysl.
Na Zemi se ustanovily časová pásma jako vztah času k poloze na zemi. Což dává smysl.
Na Měsíci a obecně ve vesmíru budou lidé automaticky používat čas, jaký je u nich doma na Zemi, tedy u lidí, se kterými budou komunikovat. Přitom jejich okamžitá poloha na Měsíci nebo kdekoliv mimo zemi na tom nic nezmění. Takže není potřeba vymýšlet univerzální čas pro "Měsíc" nebo "Mars" nebo "vesmír". Je potřeba začít v těchto případech používat pozemní "světový čas".
A ten už je ustanovený dávno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Znáš to, byrokracie je všude. Takže bude potřeba ustanovit, že měsiční čas = UTC + relativistická kompenzace a je hotovo. Ale zabere to roky úřednické práce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Je potřeba začít v těchto případech používat pozemní "světový čas". No hej ale to by sa museli na tom oficialne dohodnut rozne medzinarodne misie.A prave o tom je cely clanok . Aby sa nestalo ze jeden kozmonaut bude mat na rovnakom mieste na Mesiaci iny cas na hodinkach ako iny kozmonaut .
Plus ako pisu v clanku z dlhodobeho hladiska sa kvoli relativite vraj bude postupne rozchadzat stav na hodinkach na Zemi a na Mesiaci . Tak treba dohodnut pravidla ako a kedy sa budu hodinky synchronizovat. pri tych niekolko malo doterajsich misiach si to osefovali zakazdym zvlast. Pokial bude v buducnosti naraz husta doprava v okoli Mesiaca a na nom tak synchronizacia hodiniek bude vacsi problem. Na presnom spravne synchronizovanom case je zavisla aj navigacia a riadenie rakiet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Špatně to čteš ve skutečnosti jim nejte o univerzální čas, ale o to aby se všude používal ten jejich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi už majú vyriešené všetky technické problémy s letmi na Mesiac, čo pekne vidno na frekvencii pristátí ľudských osádok, keď riešia takéto kraviny! vyše 50 rokov kde nič tu nič, ale starému pedofilnému dementovi sa asi zazdalo o Mesiaci, tak mu potrebovali zapchať ústa nejakým blábolom o osídľovaní...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jediný dement jsi tu ty opakováním rusáckých keců o pedofilech. Hleď si radši svého fašistického režimu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A proč nemůže být na Měsíci UTC? Proč to musí mít nějaký speciální LTC? Zas to budeme jak joudové přepočítávat. A jakou odchylku od UTC to LTC bude mít?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde o tom citam, tak kazdy kto sa tomu aspon trosku rozumie toto rozhodnutie vita a chape jeho prinos a potrebu. Je to presne naopak, nieco take je velmi potrebne a to napriklad kvoli navigacii...

No na CDR.cz nie len ze je kvalita clankov dlhodobo nizka, ale zjavne aj diskutujuci trpia klasicky silnym kruger-dunningom, ked sice o teme prd vedia, ale to im nebrani mat absolutne zbytocne komentare o hovne.
Vsakze Hugo Hugo, miro ci Gepard.
Akoze hlasky ako:
- "Na Měsíci a obecně ve vesmíru budou lidé AUTOMATICKY používat čas, jaký je u nich doma na Zemi"
- "Zas to budeme jak joudové přepočítávat"
su fakt na smiech. Jedine ze ste trollovia, inak si tu sprostost nedokazem vysvetlit.

Inak odchylka bude cca 1s za 50rokov. Joudovi mirovi sa to zda asi malo, ale aj takato mala odchylka moze mat zavazne dopady na niektore systemy.

Chalani, mlcat zlato, ako zo seba robit dedinskych buranov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.