CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Boj proti houbové apokalypse: Proč jsou houby nebezpečnější než kdy dříve?

"Na rozdíl od bakterií a virů, které jsou protilátkami a vakcínami, houby jsou blízkými příbuznými lidí na evolučním stromu života."
Ehm, cože?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, proti bakteriím mají houby mnohem větší část DNA společné s lidmi. O virech ani nemluvě.

Zastavit změnu klimatu, to zní opravdu komunisticky, ti přece chtěli poručit větru, dešti. Současná doba meziledová už o pár tisíc let přesluhuje a kolísavé změny klimatu jsou příznakem blížící se doby ledové. Mimochodem, v minulém interglaciálu byly proti současnosti teploty vyšší asi o tři stupně Celsia. A nejsou tak dávno doby, kdy bylo Grónsko - Greenland opravdu zelenou zemí a dala se tam například pěstovat pšenice. Dnes je tam na to zima.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To ano houby jsou někde mezi rostlinami a živočichy, ale to že je něco biologicky blíže než vir přece neznamená, že to má blízko k člověku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Houby nejsou rostliny a jsou na půl cesty k živočichům.. Tj k lidem mají blíže než třeba topol.
Zbytek té manipulace a klimaalarmismus..Škoda mluvit.. To je asi povinné jako v Rudém Právu řádek o západních imperialistech.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

vite co brani vetsine parazitickych hub, jako je napriklad kordiceps tomu, aby napadal savce? teplota. A co se deje s planetou? jiste na to prijdete sam

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, vyšší teplota je pro houby konečná. Mimochodem spíš bych tomu říkal plísně a ta fotka plodnice je v této souvislosti fakt vtipná... Téměř každý zná mykózu na nohou či ve slabinách. Problém logicky není oteplování ale větší vlhkost.
Takoví netopýři například v zimně často hromadně hynou právě kvůli tomu že jim klesne tělesná teplota a parazitická plíseň se pak rozšíří po celém jejich organizmu a zabije je..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jak to ti savci v teplejších oblastech planety dělají, že je ty parazitické houby nesežerou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.