CDR.cz - Vybráno z IT

Bude takto vypadat nový elektromobil Nissan Leaf?

Na Twitteru se objevily rozmazané fotografie některého z nadcházejících vozů od Nissanu. A s největší pravděpodobností se jedná o nový Leaf.

Twitter je místo, kde se často objevují věci, které by firmy nejraději utajily. Jako třeba fotografie nového Nissanu Leaf pro rok 2018. Fotografie zveřejnil uživatel, který si říká Blue Miata a údajně je zaměstnán na pracovišti, které je blízké Nissanu.

Podle tweetu určeného pro japonské automobilové magazíny pochází fotografie z továrny Nissanu ve městě Jokosuka. Což je poměrně neobvyklé, protože připravované vozy se většinou podaří vyfotit v provozu, nikoliv přímo v továrně.

Nissan Leaf je velmi dobře prodávaný elektromobil a s novou generací chce určitě Nissan navázat na předchozí model. Novinka by měla sdílet šasi s novým Renault Zoe, díky čemuž se sníží náklady a výrobce bude moci snížit cenovku.

Novinka je poměrně hodně podobná konceptu Nissan IDS, ale není tak výrazná jako první generace Leafu, který i dnes působí tak trochu jako zjevení. Podle Nissanu bude ve voze dostupné i autonomní řízení „ProPILOT“, čímž chce japonská automobilka konkurovat Tesle. Vypadá to, že se za rok máme na co těšit.

Den D nastane 6. září letošního roku, kdy bude Nissan Leaf II. generace oficiálně oznámen. Dá se předpokládat, že začátek prodeje nastane v roce 2018.

Tagy: 
Zdroje: 

T, TV

Pavel Štrobl

#Externista #CSharp #Microsoft #IoT #Mobilní_technologie #ARM #Elektromobilita #Alternativní_paliva #Old_games #DOS #Student #Burgery

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Bude takto vypadat nový elektromobil Nissan Leaf?

Středa, 9 Srpen 2017 - 08:44 | Murphy | Na webu o počítačích, gadgetech, army, hrách a...
Úterý, 8 Srpen 2017 - 13:33 | Kubik | A co presne ma nejake auto do cineni s webem o...

Zobrazit diskusi