CDR.cz - Vybráno z IT

Digitalizujte už úplně všude aneb kompaktní skener do kapsy

Canon imageFORMULA P-215
Kapesní skener do kapsy bez potřeby síťové zástrčky se nám jevil jako velmi dobrý nápad. Půjčili jsme si tedy do testu zástupce této skupiny od společnosti Canon, a to konkrétně jejich "formuli 215".

Kapitoly článků

1.  Obecné představení

Digitalizace materiálů je dnes poměrně aktuální téma. Kapesní skener, který disponuje i možností přímého skenování do cloudových služeb, se jeví jako velmi zajímavá záležitost. Od společnosti Canon jsme si vypůjčili jejich představitele mobilního skeneru, který se na našem trhu objevil začátkem tohoto roku – jedná se o produkt imageFORMULA P-215.

Custom install Canon imageFORMULA P-215 02Custom install Canon imageFORMULA P-215
 

P-215 je ultrakompaktním přenosným skenerem, který je kompatibilní jak s operačním systém Windows (ISIS/TWAIN ovladače), tak s operačním systémem MAC (TWAIN ovladač). Svými rozměry 285 x 95 x 40 mm (zavřený) se skutečně řadí do škatulky těch mobilnějších zařízení. Naskenuje materiály do maximálního rozměru velikosti A4, a pomocí speciálního podavače i embosované karty. Maximální optické rozlišení je 600 DPI.

Obrázek Canon imageFORMULA P-215Obrázek Canon imageFORMULA P-215 04

Skener ke svému chodu nepotřebuje být připojený k elektrické síti, energie se dodává prostřednictvím USB portu z komunikačního počítače. Součástí balení jsou dva USB kabely a CD s ovladači a podpůrným software. Zapnutí i vypnutí skeneru se provádí otevřením či případně zavřením krytu (respektive podavače). Start skenovacího procesu se započne stisknutím jediného tlačítka, které se před námi po otevření krytu (podavače) objeví. Výchozí vlastnost tlačítka se navolí pomocí jednoduchého softwaru CaptureOnTouch, který umožní naskenovaný dokument odeslat rovnou do nějaké cloudové služby, či jej lokálně zpracovat jako přílohu emailu, jednoduchý obrázek, jako jednoduchý PDF dokument, popřípadě jako PowerPoint prezentaci.

imageFORMULA sw
Tagy: 
Kapitoly článků
1.  Obecné představení

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Digitalizujte už úplně všude aneb kompaktní skener do kapsy

Žádné komentáře.