CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k CDR na víkend: S nákupem zaplatit daň za prohlížeč Internet Explorer

To je asi tak stejna diskriminace jako mytne na dalnicich pro tezka vozidla.

Osobne to tedy vidim spis naopak, jako vstricny krok uzivatelum zastaralych verzi... ta optimalizace neco stoji a pritom je zbytecna (davno existuji nove verze), chtit za ni zaplaceno je tedy v celku logicke (taky se jim na to muzou vyprdnout uplne). Neni to tak, ze se zde omezuje nejaka konkretni znacka browseru, ale pouze jeho starsi verze. Svoboda volby je oboustranna, nikdo mi nebrani si prohlizet web klidne s IE 1.0, ale cekat, ze kvuli mne (a lidem mne podobnym) se budou vsichni pretrhavat je naivni.

Ve skutecnosti i kdyby se rozhodli takto penalizovat vsechny verze IE, je to jejich volba... sice by prisli o slusne procento zakazniku, ale nikdo je nemuze nutit delat optimalizace na vsechno... ubytek zakazniku je jejich problem a je na nich zdali jim to za to stoji. Tohle je ocividne moc palit nebude,... hlupak odejde, vetsi hlupak zaplati a zbytek k nakupovani IE7 nepouziva, urcite moc dobre vi, kolik lidi jim tam s IE7 leze. Navic jako reklama je to hodne povedene.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

zákazníci se staršími IE se jim vyprdnou na objednávání - udělají ji z jiného prohlížeče nebo místa
vidím to jen jako gerila PR - jak se dostat zadarmo do článků

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

to jeste nejaky i...t pouziva ie ?to musi byt blazen kdyz je dnes hromada jinych lepsich prohlizecu a zdarma

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

pokud někdo např. ve firemním prostředí investoval do vývoje stále používané webové aplikace a jejího odladění pro nějakou versi prohlížeče, tak ji nejspíš nebude nechávat s každou novou versí předělávat, protože vývoj a testování by ho stáli zbytečné náklady navíc a bude používat stále stejnou verzi prohlížeče. resp. správce sítě nebudou nasazovat do uživatelských pc jiné verse.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ta firma nebude nakupovat na eshopech... a ikdyby tam nakupovala, tak na to nepotrebuji stare IE7 kvuli aplikacim. Myslim, ze otazka tedy neznela na to, proc nejake firmy IE7 pouzivaji, ale bylo to mysleno na obycejne uzivatele... ti skutecne duvod nemaji.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Budeš sa diviť ale pokiaľ budú existovať stránky ktoré spoľahlivo fungujú len cez IE (banky, daňové úrady a pod.) sa IE používať aj naďalej bude. Mimochodom IE je taktiež zadarmo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ne neni. Muzes si ho legalne poridit pouze v bundle s M$ Windows dostatecne vysoke verze. Zadny jiny prohlizec toho omezeni nema - dokonce ani Safari.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

s těma bankama je to tak že se daný institut bojí změny popřípadě se jim to nechce platit, ale i to se už mění a podpora FF nebo Chrome už není nic moc divného. To já s Operou mám horší, občas se do banky dostanu ale většinou to čeká na zmíněné IE.....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jednomu člověku jsem nainstaloval chrome a stejně pak přešel k IE, protože prý v chrome je "všechno úplně jinak". Ale ať si každý používá co chce, IE9 je docela dobrý prohlížeč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jen ať si ovce zvyknou platil za nic že. Ještě bych pochopil blokování nákupu v takovémhle případě, ale "daň" ??

No, když jsme u té Austrálie:
http://www.reformy.cz/zpravy/australani-celi-obrovskym-pokutam-za-zlocin...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.