CDR.cz - Vybráno z IT

České Factorio z první osoby? Coffee Stain Studios představují Satisfactory

Tvůrci Goat Simulator před dvěma a půl lety přistoupili k vývoji vlastního pojetí notoricky známého českého Factoria. Průnik těchto dvou množin dal vzniknout velmi nadějnému Satisfactory, kterého bychom se měli dočkat ještě letos.

Vývojářské studio Coffee Stain Studio na letošní E3 2018 představilo upoutávku ke své nové hře Satisfactory. Tato budovatelská logistická hra ve svém nitru náramně připomíná české Factorio, pouze s jednou nepatrnou odchylkou: budeme hrát z pohledu první osoby, nikoliv ptačí perspektivy. 

U podobně budovatelských her je typické, že se v prvních okamžicích pouze seznamujete s jejími mechanikami a postupně objevujete dostupné technologie, možnosti rozšiřování základen a plnou automatizaci výrobních procesů, aby se titul po skvěle odvedené práci tzv. hrál sám. Aby hráč nebyl uvržen do změti nejasností, nabídne Satisfactory několik vrstech obtížnosti, mezi kterými by měl přepínat procedurálně v reálném čase. 

Satisfactory nabídne multiplayer až pro čtyři osoby. Žánr FPS by přitom měl být zcela zasádní, jelikož podobných her budovatelského konceptu v tomto žánru nenalezneme, české Factorio nevyjímaje. Titul je postaven na Unreal Enginu, se kterým si vývojáři vskutku pohráli, a hře nesmírně sluší. 

Pokud ale čekáte brouzdání po náhodně generovaných planetách, musíte sáhnout po jiné hře. V Satisfactory se ocitáte na jediné planetě. Procedurální generaci prostředí se vývojáři raději vyhnuli, jelikož takové prostředí postrádá duši a těžko se podchytává level design. 

Satisfactory by mělo vyjít ještě letos pro Windows PC, další platformy ale zatím vývojáři nevylučují. Původně mělo být spuštěno alpha testování minulý měsíc, vývojáři ovšem termín nestihli. Přesto ale nechtějí vypouštět do svět nevyladěnou, a tak aktuálně probíhá otevřené testování, do kterého se můžete přihlásit prostřednictvím oficiálních stránek hry. 

Úsměvným (pro někoho potěšujícím) faktem je, že pokud trpíte arachnofobií jako jeden z hlavních vývojářů, můžete pomocí oficiální modifikace přeměnit pavoukovité nepřátelé na roztomilé kočičky.

Diskuse ke článku České Factorio z první osoby? Coffee Stain Studios představují Satisfactory

Žádné komentáře.