CDR.cz - Vybráno z IT

Chytrý náramek Microsoft Band vás bude monitorovat ve dne v noci

Microsoft Band Health
Microsoft má vlastní wearables. Nejsou to hodinky, nýbrž fitness tracker se spoustou snímačů, který je propojen s platformou Microsoft Health.

Tak jsme se konečně dočkali. Společnost Microsoft představila své první chytré nositelné zařízení, na kterém údajně pracovala tři roky. Microsoft Band je fitness náramek ke sledování aktivit. Je to takový malý pomocník, který pomocí snímačů nepřetržitě zaznamenává různé informace o vašich životních funkcích a zároveň vám radí, jak žít zdravěji.

Microsoft Band

Náramek Microsoft Band je vybaven 1,4" barevným displejem s rozlišením 310 x 102 pixelů, který se nosí trochu netradičně na spodní straně zápěstí, ale nosit jej můžete i jako hodinky. Displej není zaoblený, což bude možná některým uživatelům vadit. Nejsou to chytré hodinky v pravém slova smyslu, ale svými funkcemi tak částečně působí. Band může svého nositele informovat o příchozích zprávách a upomínkách v kalendáři. Po propojení se zařízením Windows Phone můžete notifikace nejen číst, ale také vytvářet pomocí hlasové asistentky Cortana.

Chytrý voděodolný náramek je obdařen vestavěnou GPS, mikrofonem, gyroskopem, tříosým akcelerometrem, UV senzorem nebo snímačem srdečního tepu, teploty kůže a okolního světla. Díky tomu dokáže monitorovat nejen váš pohyb při každodenních činnostech, ale také spánkovou aktivitu. Veškeré údaje můžete synchronizovat se smartphonem do aplikace My Band.

Microsoft Band Inside

Náramek je propojen s cloudovou zdravotní službou Microsoft Health, která sbírá data o vašich aktivitách z různých zařízeních a platforem. Health je podobný konkurenční platformě Google Fit pro měření aktivity ve dne i v noci, jejíž první mobilní aplikace se před pár dny dostala do obchodu Google Play. Microsoft Health má své vlastní API a má být dostupný jak pro operační systém Android, tak také pro iOS a Windows Phone. Integrace bude možná do chytrých hodinek či fitness náramků třetích stran, včetně platformy Google Wear. Pokud to dovolíte, naměřená data bude možné sdílet s doktory.

Microsoft Health

Zařízení je dostupné v oficiálních obchodech Microsoft Store ve Spojených státech za cenu 200 dolarů, což je v přepočtu přibližně 4400 korun bez daně.

O "Olga Kolková" K

Redaktorka serveru CDR.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Chytrý náramek Microsoft Band vás bude monitorovat ve dne v noci

Pátek, 31 Říjen 2014 - 10:39 | John Douberro | cinske digitalky s krytim IPx8? 8 znamena trvale...
Pátek, 31 Říjen 2014 - 00:52 | BTJ | To ti neverim, je to blbost .... z jednoho...
Pátek, 31 Říjen 2014 - 00:45 | BTJ | Jako jestli je to porad se zaplym UV pro mereni...
Čtvrtek, 30 Říjen 2014 - 21:22 | Jaroslav Houdek | Taky jsem čekal víc než 2 dny, ale na druhou...
Čtvrtek, 30 Říjen 2014 - 17:22 | J D | "MS primo pise IP67, taky zadna slava teda...
Čtvrtek, 30 Říjen 2014 - 15:29 | BTJ | Vydrz zase jen 2 dny, cili na hovno .... Nekde...

Zobrazit diskusi