CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čína vrací úder za Huawei: Zakáže v Číně používat software a technologii z USA

EU měla postupovat podobně. To že se díky Bruselu nerozjel projekt vládní distribuce linuxu, kterou by si jen pak konkrétní státy jazykově upravily je chyba díky které z EU odtékají miliardy a EU je závislá na paskvilech od Microsoftu. S vládním linuxem by Evropa posílala a jako vedlejšák by ho mohla za nízkou částku (např. 500 Kč vs cca 3000 Kč za Windows) prodávat obyčejným lidem - další miliardy co odtékají z EU - Evropských firem.

Závidím Číně tento typ rozhodnutí. O lidských právech nehačínejte, o nich můžete vyprávět americkým a hlavně evropským bezdomovcům - určitě si tu svobodu a svoje práva užívají a vůbec nelitují peněz co z jejich zemí odtekly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na paskvilech od Microsoftu se aspoň dá dělat, na paskvilu linuxu to moc nejde. Zeptejte se v Mnichově, kolik je stálo ušetřit 11 milionů euro za licence...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je něco jiného, když si jedno město něco usmyslí než když by do toho šlo několik států. Najednou bysme viděli, že neexistuje žádný důležitý a používaný SW co běhá na Windows a neběhá na linuxu. Na velikosti zde hodně záleží.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vážně kolikrát jedno co se použije za os. Dostal se mi do ruk vyřazený počítač z banky. Včetně nezformatovaneho disku. Říkal jsem si co to tam v it sedí za lidi. Na pc nebyla žádná data. Banka používala webowe rozhraní. Takže cokoliv s prohlížečem by na spoustě míst svoji službu odvedlo.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Myslis ten Mnichov, kde linux v pohode pouzivali, dokud se MS nerozhodnul tam presunout sve nemecke sidlo? :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ani jeden system v defaultu zrovna moc pouzitelny neni, ale kdyz si linuxovy system jednou nastavim k obrazu svemu, tak mi tak i zustane. Ten od ms s kazdou vetsi aktualizaci uzivatelsky setup znehodnoti a stane se tak prakticky nepouzitelny - a ne zridka zrovna v tu nejmene vhodnou dobu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle je snad skoro na lékaře...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proč by nemělo na linuxu "jít dělat"? Jediný problém jsou hry a specializovaný sw jako různé CAD a pod. Jinak je to daleko méně problémový systém než vokna...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak s těmi hrami to už také není tak zlé. dost nových pecek na Linuchu funguje. Samozřejmě to není 100%, ale je to stále hodně.
Zdar Max

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud může Huawei vydat update pro své zařízení, může vydat i update, který to zařízení znefunkční.
- Stejnou možnost má i Microsoft, Cisco, Google a třeba i Spotify.

Není nutné řešit jestli to udělají, nebo kdo je čí kamarád.
- Pokud je to technicky možné, mají tuto kartu k dispozici.
- A pokud druhému dostatečně poteče do bot, tak tu kartu zahraje. (pravděpodobně jen jednorázově)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To spis vydaji updaty pro (vydatnejsi) smirovani, z toho kapne daleko vic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sen o jednotném trhu se hroutí ...na druhou stranu víc samostatných platforem znamená větší konkurenci . Jestli se ani teď nedokáże Linux prosadit , tak už nikdy .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Linux se prosadil už dávno jen ne klasickém a herním desktopu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak, Linux je všude (servery, telefony, televize, kamery, routery, čidla, settoboxy apod. zařízení) a tam, kde je potřeba mít uzavřený sw, je BSD.
MS kraluje jen user sféře (domácí PC a herní stroje). Na serverech je MS dobrý jen v některých věcech. Naše IT je téměř MS only a i přes to se jede víc, jak 50% serverů na linuchu.
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.