CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Čínské bezpečnostní kamery už dokáží identifikovat zločince v davu 60 000 lidí

Připomínám o pár měsíců starší reportáž, kde se policajti s novinářem domluvili, ten se šel ztratit do města a pak policajti zadali jeho fotku do systému. trvalo 7 minut, než k němu přišla uliční hlídka ho zatknout. Je to pěkné video BBC.
https://twitter.com/BBCWorld/status/939832896604565505

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdypak asi v Číně zakáží kšiltovky, kapuce a sluneční brýle?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si tvrdiť že pre akúkoľvek vládu je zločinec to posledné čo ich zaujíma. Ináč by už boli všetci za mrežami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si tvrdit, že pro fungující společnost je takový systém dobrým způsobem, jak elimitovat svoloč.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pane Milo, kdo bude rozhodovat o tom, kde je a kdo není "svoloč"?
Budete to rozhodovat vy? Nebo uliční výbor? Nebo po krvi žíznící médii zpracovaný dav?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Než někdo začne takový čím dál tím dokonalejší a propracovanější systém obhajovat s tím, že on osobně se přece nemá čeho bát, on je přece slušný člověk atd., měl by si uvědomit, jak moc křehká je ta skořápka slušnosti v očích vlády, státu a jiných organizací.
Stačí jen, dle něj naprosto nevinná, poznámka a už se může spustit lavina nežádoucího zájmu o jeho osobu. A jak jednou upadnete do spárů režimu, tak zpět je cesta velmi velice obtížná, snad i nemožná.
My jsme tu zvyklí naprosto beztrestně na webu sprostě nadávat komukoliv včetně ministrů i prezidenta, jenže to, co ZATÍM prochází tady, v Číně může mít dalekosáhlé následky.
Ano, v článku se píše o dopadení hledaného zločince, s čímž bude asi skoro každý souhlasit a uvítá to, ale je třeba si uvědomit, že nevíme dne ani hodiny kdy bude za zločince prohlášen kdokoliv z tzv. slušných lidí bez možnosti obrany. Čínský politický systém jej semele na jemnou kostní moučku. Pochopitelně se toto nebude vytrubovat do světa a pořád se bude psát a mluvit o "zločincích". Kde je dáno, že jde opravdu o zločince nebo "jen" o politicky režimu nepohodlného jedince, jehož je nutno dopadnout a zlikvidovat? Kolik lidí nežádoucích pro vládce už bylo v dějinách nespravedlivě osočeno a zavřeno?
Kombinace této vyhledávací schopnosti s dříve v článcích popisovaným bodovým systémem může/bude mít moc nepříjemné důsledky pro celou populaci.
Věříte našim (objektivním) médiím? Já ne.
Věříte našemu (nezávislému) soudnictví? Já ne.
Věříte ve slušnost a bezúhonnost členů našeho parlamentu? Já ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.