CDR.cz - Vybráno z IT

Codemasters oznámili nový GRID Autosport, představuje se trailerem [video]

grid3.jpg
Britské vývojářské studio Codemasters, z jejichž produkce pochází úspěšné závodní série DiRT a Formula 1, ve večerních hodinách oznámilo zbrusu nový díl své další populární značky GRID. Na naše obrazovky přifrčí už za dva měsíce.

Autoři své oznámení učinili skrze oficiální stránky a se zvídavými fanoušky se podělili také o premiérový trailer a sadu obrázků. Podle svých slov chtějí nabídnout autentickou závodní hru inspirovanou hlasem komunity. Přesto však přiznávají, že učinili několik zásadních rozhodnutí, které směřují pryč od jádra fanoušků.

„S GRID Autosport jsme měli příležitost vytvořit mnohem cílenější motoristickou hru, v duchu se z hlediska obsahu a manipulace vracíme také k dřívějším titulům,“ dodává komunitní manažer Codemasters Ben Walke.

Ve srovnání s GRID 2 bychom se měli právě v manipulaci dočkat řady rozdílů, které prý skutečně pocítíme. Přestože Codies cílí k autentickému zážitku, rozhodně prý svou novou hru nepojali jako simulaci. Veskrze jde o to, že každý vůz byl vyladěn a upraven tak, aby dostál svému jménu. Auta se budou chovat odlišně, stejně jako v reálném životě.

Těšit se můžeme také na několikero závodních disciplín. Každá z nich vyžaduje jiný přístup, velkou roli proto bude hrát zvolená strategie i osobitý styl závodění. Například klání mezi cestovními vozy je údajně především o agresi; třeba bude zvládat opotřebení pneumatik a celodenní závod ve vytrvalostních soutěžích. Dojde ale také na třídy GT, Muscle Cars, Supercars a jim podobné.

 grid9.jpg

Titul představí 22 míst a 100 různých tras, na nichž bude možné vozy prohnat. Mimo velkých měst nebudou chybět závodní okruhy Hockenheim, Sepang nebo Yas Marina. Dostupný bude jak mód kariéry, tak multiplayer.

GRID Autosport vychází 24. června 2014 pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360, informace o distribuci pro next-gen konzole zatím nejsou dostupné.

Zdroje: 

Galerie ke článku

Michal "MichalPospíchal" Pospíchal

V roli novináře se na herní scéně pohybuje už více než 9 let. V historii prošel několika velkými redakcemi, jako BonusWeb.iDnes.cz, naposledy se v roli šéfredaktora podílel na tvorbě serveru inGamer.cz, který byl 1. ledna 2014 sloučen s herní sekcí CDR.cz, kde nadále vedl rubriku. V červenci 2014 se na vlastní žádost přesunul na post editora magazínu. Od roku 2016 píše také pro DIIT.cz o technických a všeobecných tématech.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Codemasters oznámili nový GRID Autosport, představuje se trailerem [video]

Žádné komentáře.