CDR.cz - Vybráno z IT

Další tablet v řadě od Apple nebude iPad Air 3, ale zřejmě 9,7" iPad PRO "mini"

Ipad Pro 0
Pokud jste čekali na iPad Air 3, tak vás asi zklameme. Nebo možná překvapíme. Další tablet od Apple totiž ve svém názvu ponese jméno PRO a možná i s přídavkem "mini".

Proč možná i "mini"? Bude se totiž jednat o 9,7" iPad PRO, a jak jsme již mohli vidět u klasického iPadu, i zde bylo použito slůvko "mini" v případě menší verze. Určitě se jedná o krok správným směrem, přeci jen 12,9" iPad PRO není zrovna ideálním společníkem na cesty.

iPad PRO "mini" by pak měl být poháněn stejným hardwarem jako jeho urostlejší bratříček, tedy procesorem A9X, grafikou M9 v kombinaci se 4 GB RAM. Samozřejmě nebude chybět ani displej s tlakovým senzorem, který posléze umožní používání Apple Pencil, nebo čtveřice reproduktorů, které jsme mohli vidět již u iPadu PRO.

Apple Keyboard FolioApple Pencil

Důkazem o plánovaném tabletu je fakt, že Apple připravuje klávesnici menších rozměrů, která bude sloužit jako příslušenství k tabletu. Oficiální představení tabletu a jeho příslušenství můžeme očekávat 15. března. Do prodeje by se měl pak dostat během následujících dní za cenu odpovídající středu mezi iPad Air 2 a iPad PRO. Tedy zhruba někde mezi 19 000 - 29 000 v případě 128GB WiFi verze.

Lenovo Yoga Tablet WinLenovo Yoga Tablet Andr

2v1 tablety: Lenovo Yoga (vlevo s Windows, vpravo s Androidem)

Applu tedy již také dochází, že tablety 2v1 můžou nahradit klasický notebook a že po nich začíná být větší poptávka, než po standartních tabletech. Otázkou však zůstává, zda bude takový zájem zrovna o jejich tablet 2v1, když nabízí stejný iOS systém, jako ostatní iPady a iPhony. Takový iPad PRO s OS X by byl jistě lákavější variantou. Stejně tak totiž uživatelé upřednostňují tablety 2v1 s plnohodnotnými Windows před těmi s Androidem.

Zdroje: 

1, 2

Daniel Szkrobisz

Absolvent HŠML v Mariánských Lázních, který se víc než o gastronomii zajímá o IT a takové to domácí montování.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Další tablet v řadě od Apple nebude iPad Air 3, ale zřejmě 9,7" iPad PRO "mini"

Žádné komentáře.