CDR.cz - Vybráno z IT

EA plánuje propustit až 5 % svých zaměstnanců. Prý kvůli fanouškům jejich her

Zdroj: Shutterstock

V nedávném oznámení Electronic Arts (EA) plánuje propustit více než 650 zaměstnanců, což představuje asi 5 procent celkové pracovní síly společnosti.

Tento krok je součástí stěhování společnosti a omezení kancelářských prostor, což má za následek ukončení některých projektů, včetně očekávané střílečky z pohledu první osoby ve světě Star Wars. 

Vývojářská společnost Electronic Arts (EA) nedávno oznámila plány na propuštění více než 650 zaměstnanců, což představuje asi 5 procent celkové pracovní síly společnosti. Tato zpráva přišla ve středu a byla podána Komisi pro cenné papíry. Důvodem tohoto propouštění je stěhování společnosti, které současně znamená omezení kancelářských prostor a ukončení práce na některých projektech, včetně nadcházející střílečky z pohledu první osoby ze světa Star Wars.

Tato série propouštění není jediným případem, ale spíše součástí širšího trendu, který zasáhl videoherní průmysl. Od loňského roku došlo k propuštění více než 10 500 pracovníků v tomto odvětví, přičemž jen v lednu 2024 bylo propuštěno dalších 6 000 lidí. Když to máme shrnout, tak se propouštění nevyhnulo žádnému z velkých hráčů. Konkrétně pak můžeme jmenovat Microsoft, Riot Games a Unity. Dokonce i společnost Sony oznámila propuštění 900 zaměstnanců ze své divize PlayStation.

Zdroj: Shutterstock

Generální ředitel EA, Andrew Wilson, v zaslané zprávě zaměstnancům uvedl, že cílem škrtů je zefektivnění provozu společnosti s důrazem na poskytování lepších zážitků pro fanoušky po celém světě. Očekává se, že proces propouštění bude dokončen do začátku příštího čtvrtletí. Wilson dále zdůraznil, že tato opatření umožní EA zaměřit se na své hlavní priority, včetně vlastních herních sérií, sportovních her a rozsáhlých online komunit.

Bohužel se tyto škrty dotknou i velice očekávaného titulu, který měl zavést hráče do světa Star Wars. V praxi na tomto titulu pracovalo studio Respawn, které se ale stalo součástí EA již v roce 2017. Laura Miele, prezidentka EA Entertainment, uvedla, že toto rozhodnutí neodráží nedostatek talentu nebo vášně týmu, ale je spíše strategickým krokem zaměřeným na splnění potřeb fanoušků a rozvoj ikonických herních franšíz.

Toto nedávné oznámení propouštění ve společnosti EA poukazuje na dynamiku a výzvy, kterým čelí videoherní průmysl, a zdůrazňuje důležitost adaptace a strategického plánování v rámci této konkurenční a rychle se měnící oblasti.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku EA plánuje propustit až 5 % svých zaměstnanců. Prý kvůli fanouškům jejich her

Sobota, 2 Březen 2024 - 07:52 | RedMaX | Má, bohužel - děti, ze kterých tahá prachy. :-/
Pátek, 1 Březen 2024 - 14:16 | TyNyT | EA nemá žádné fanoušky. Ať tahle firma shnije v...

Zobrazit diskusi