CDR.cz - Vybráno z IT

Diskuse k Emulátor RPCS3 už dokáže na PC spustit všechny hry vydané pro PlayStation 3

"Uběhlo 11 let a vývojáři RPCS 3 ohlásili důležitý milník."

Výborne, takže za ďalších 22 rokov možno bude moja obľúbená gamesa Demon's Souls na PC aj hratelná. No to si ale ju tak zahrajú akurát moji vnuci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Demon's Souls má podle databáze kompatibility už dávno status playable a je dohratelný až do konce. A myslím, že na Demon's Souls člověk nepotřebuje ani nějak extra silný stroj, ale něco na úrovni i5 10400f a geforce 1050ti.

Tady jde spíše o několik velkých her, které stále na méně výkonných CPU trpí v určitých momentech propady fps, případně musí mít vypnuté některé grafické efekty nebo mají rozdrbanou grafiku (glitche atd.)

Vývojáři se teď zaměří na zlepšení výkonu v některých hrách, na opravu grafických bugů a na rozjetí těch zbylých her, co přehrávají jen intro. To samozřejmě si ještě nějaký ten rok vyžádá.

Ono nebude žádná sranda ani udělat plně funkční emulátor PS4, i když si plno lidí myslí, že když je to vlastně x86 architektura, tak to bude raz dva hotovo. Příkladem je např. úplně první xbox z roku 2001, který byl založen taky na x86 architektuře a smysluplná emulace se objevila až v posledních letech. Tam ale myslím byla dost na vině trochu atypická grafická karta u prvního Xboxu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, potvrzuji, že Demon's Souls jsem na RPCS3 dohrál už před 2 lety při vydání remaku. Na PS3 mi dneska vadí ty šílený loadingy a samozřejmě propady frameratu v různých částech.
Dokonce funguje i multiplayer - přes neoficiální server, což je paráda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem dohrál Uncharted 2 do konce. Parádní jízda, emulace naprosto v pohodě. (i5-11400 - 95W limit)
Demon's Souls běží normálně taky.

U emulátorů obecně taky záleží, jaká je kolem komunita, kolik se do toho přes patreon leje peněz atd.
U RPCS3 je to velmi silné, programátoři jsou velmi schopní a z klasického x86 umí vyždímat opravdu max (16vláken + masivní podpora pro AVX-512).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Uncharted vyšla celé série v PC remastrovaná. Tak si myslím že je lepší si to zahrát v lepších detailech nativně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A zrovna v tom se masivně pleteš. Googli nastuduj, dáš to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celá série na PC nevyšla. Jenom čtvrtý díl (A Thief's End) a samostatné DLC (The Lost Legacy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevím jak u vás ale u mě Uncharted jak ztroskotám s letadlem byla hra nehratelná, osobně jsem toho měl dost tak jsem si pořídil Nathan Drake Colection pro PS4 a na co nejvíc nadávám je jak někdo dokáže hrát střílečku na gamepadu? Myš a klávesnice nejsou podporovány, takže musím čekat než se obnoví zdraví jelikož tam nabíhají nepřátelé jako kdyby to měl být Doom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi děláš něco špatně. Ten emulátor se musí trochu nastavit. Myš a klávesnice podporovány jsou, ale silně to doporučuji hrát na gamepadu.
Koukej na věci víc do hloubky, když vždycky jen sklouzneš po povrchu nikam to nedotáhneš :)

PS: tak pokud máš PS4, nezajímá tě emulator PS - gamepad umíš používat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jak někdo dokáže hrát střílečku na gamepadu?" No, blbě. Všechno je pomalejší, silně se používá autoaim. Hráči Halo od prvního dílu můžou vyprávět. :) Třeba první 2 díly jsem odehrál na PC (k+m) a další na Xboxu a nemůžu říct, že bych u toho nějak trpěl. Není to holt DOOM...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.