CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče strategií a adventur

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden dvě hry zdarma. Na své si přijdou jak fanoušci strategických ekonomických her, tak i hráči explorativních adventur.

Od 15.7. do 22.7. si můžete v digitálním obchodě Epic Games Store zdarma vyzvednout hry Offworld Trading Company a Obduction.

Hru Offworld Trading Company vyvinulo herní studio Mohawk Games a vydal ji Stardock. Hra vyšla v roce 2016 a na jejím vývoji pracoval např. hlavní designér hry Civilization IV Soren Johnson. Offworld Trading Company lze charakterizovat jako realtime strategii kombinovanou s ekonomickou simulací. Hra se odehrává na kolonizovaném Marsu a vy se ujímáte vedení jedné korporace, která musí v ekonomické válce vyřídit veškerou konkurenci. Čekají vás strategická rozhodnutí, promyšlené investice a nechybí různé sabotážní akce na zničení konkurence (např. najímání hackerských útoků nebo vesmírných pirátů na černém trhu).

Offworld Trading Company stojí běžně na Epicu 790 korun a na metacritic si vysloužila od odborných recenzentů metascore 78, od uživatelů pak skóre 7,4.

Druhou hru Obduction vyvinulo a vydalo herní studio Cyan Worlds, které bylo založeno v roce 1987. Toto studio vyvinulo dnes už legendární adventurní sérii Myst a v případě hry Obduction se jedná o explorativní adventuru. Tak jako v případě série Myst vás čeká mysteriózní příběh, různé záhady a řešení hádanek. Vy jakožto hráč jste byli uneseni mimozemšťany a přeneseni do jednoho z několika mimozemských světů. Vašim cílem není nic menšího, než najít cestu domů. Hra vyšla taktéž v roce 2016.

Obduction stojí běžně na Epicu 630 korun a na metacritic si vysloužila tato hra od odborných recenzentů metascore 76, od uživatelů pak skóre 7,6.

Hru Offworld Trading Company si můžete přidat zdarma do své knihovny na tomto odkazu a hru Obduction pak na tomto odkazu.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games nabízí dvě hry zdarma. Výběrem potěší hráče strategií a adventur

Žádné komentáře.