CDR.cz - Vybráno z IT

Epic Games Store tento týden rozdává zdarma kolonizaci Marsu, Surviving Mars

Digitální obchod Epic Games Store tento týden nabízí zdarma hru Surviving Mars, kde si můžete vyzkoušet vytvořit životaschopnou kolonii na rudé planetě. Nabídka bezplatného přidání do své knihovny na Epicu potrvá až do 18. března.

Tak jako každý čtvrtek si mohou uživatelé Epic Games Store přidat do své digitální knihovny další hru. Tentokrát je to titul Surviving Mars od vývojářů z Heamimont Games a herního vydavatele Paradox Interactive.

Studio Heamimont Games bylo založeno v roce 1997 a v roce 2000 vydalo svou první hru Tzar: Burden of the Crown. Pamětníci mohou dále od tohoto studia znát herní sérii Celtic Kings (u nás vyšlo jako Keltští králové) a různé budovatelské strategie z období římského impéria nebo hry Tropico 3 až 5. Heamimont Games se v převážné míře zaměřují buď na realtime strategie (s RPG prvky) nebo na budovatelské strategie.

A právě jednou takovou budovatelskou strategií je hra Surviving Mars z roku 2018, kterou aktuálně Epic Games Store nabízí zdarma. Ve hře se zhostíte role vybudovat životaschopnou kolonii na povrchu Marsu. To znamená zajistit kolonistům stálý přísun kyslíku, potravin a dalších zdrojů potřebných pro přežití na nehostinné planetě. Čeká vás i těžba surovin a rozvoj vědeckých zařízení. Do vaší poklidné kolonizace Marsu pak zasahují různé události, jako je např. vzpoura AI, rivalita korporací, epidemie, válečný konflikt nebo kontakt s mimozemskou civilizací. Dále se budete muset vypořádat např. s prachovými nebo meteoritickými bouřemi.

Hra Surviving Mars byla mezi profesionálními recenzenty celkem oblíbená. Na Metacritic si od recenzentů vysloužila metascore 76. Mezi uživateli to už bylo o něco horší, a vysloužila si od nich hodnocení 6,8. Hru Surviving Mars můžete zdarma získat na tomto odkazu.

Zdroje: 

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic Games Store tento týden rozdává zdarma kolonizaci Marsu, Surviving Mars

Žádné komentáře.