CDR.cz - Vybráno z IT

Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče plošinovek

Digitální obchod s videohrami Epic Games Store nabízí tento týden zdarma vysoce hodnocenou hru, která potěší všechny hráče plošinovek a metroidvania akčních her.

Od 31.8. do 7.9. máte možnost si v online obchodě s videohrami Epic Games Store zdarma vyzvednout 2D metroidvania plošinovku Cave Story +.

Unikla Vám tato akce? Podívejte se do naší kategorie HRY ZDARMA, kde vám přinášíme pravidelný přehled aktuálních nadílek

Hra Cave Story + vyšla v roce 2010 a stojí za ní japonský herní vývojář Daisuke Amaja (Studio Pixel) a americké studio Nicalis. Jedná se o vylepšenou komerční verzi původní freewarové hry Cave Story, která vyšla v roce 2004. Hlavní hrdina hry se probouzí se ztrátou paměti v temné jeskyni nacházející se na velikém létajícím ostrově. Záhy na své cestě objeví vesnici tzv. Mimigů (humanoidních králíků), které ohrožuje šílený vědec. Začíná tak cesta za záchranou Mimigů a celého ostrova, před hlavním záporákem hry.

Budete procházet rozsáhlými úrovněmi podobnými bludišti, skákat přes překážky, vyhýbat se pastím a bojovat s různými protivníky. Na poražení čeká nespočet protivníků a přes 20 bossů. V bojích budete používat desítku různých zbraní, které můžete dále vylepšovat. Hra potěší převážně retro hráče, kteří milují klasické 8 a 16 bitové dvourozměrné plošinovky.

Cave Story + se na Epicu běžně prodává za 310 korun a její dohrání vám zabere přibližně osm až devět hodin vašeho času. Na metacritic si tato hra vysloužila od odborných recenzentů hodnocení metascore 83 a od hráčů pak uživatelské score 8,3.

Hru Cave Story + můžete získat zdarma na tomto odkazu.

Zdroje: 

Epic Games Store

Petr "Ereb" Vašíček

Redaktor CDR/DIIT píšící o všem, co souvisí s autorským právem, světem robotiky, stále záhadným vesmírem a technickými novinkami v oblasti vojenství. Cizí mu není ani svět videoher - rád s nostalgií vzpomíná na staré herní konzole a herní pecky, kvůli nimž už dnes člověk musí sáhnout po DOSBoxu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Epic rozdává zdarma hru, která potěší hráče plošinovek

Žádné komentáře.